Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Janša je pred zbranimi na bovškem letališču poudaril, da se je stranka po zadnjih volitvah kljub zmagi znašla v opoziciji, nato pa prevzela breme oblasti in zdaj že skoraj poldrugo leto državno uspešno vodi skozi epidemijo covida-19. Zdaj je pred njo finale pred super volilnim letom 2022, v katerem bodo morali dosežke stranke njeni člani in simpatizerji ponesti med ljudi, je dodal.

Zahvalil se je vsem, ki med epidemijo pomagajo tistim, ki si sami ne morejo pomagati. "Šele zdaj se zavedamo, kaj pomeni solidarnost," je dejal. Zbrane je pozval k cepljenju, ki da je edina možnost, da se svet izkoplje iz epidemije.

O vodenju vlade v času od lanskega marca je dejal, da je SDS v tem času deloval po načelu 'kolikor bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS', medtem ko so nasprotniki delovali po obratnem načelu – 'slabše kot gre Sloveniji, bolje je zanje'.

Kljub metanju polen pod noge pa je Slovenija po njegovih besedah danes uspešna država z visoko gospodarsko rastjo, nizko brezposelnostjo in z odpiranjem novih delovnih mest. Čeprav je z izdajo 60-letnih obveznic povečala dolg, pa so obresti na ta dolg negativne, kar pomeni, da posojilodajalci verjamejo, da bo Slovenija čez 60 let še obstajala in ga bo zmožna odplačevati.

Povedal je še, da državljani uspeh države najbolj občutijo v denarnicah, torej ob rasti plač in nižjih življenjskih stroških. "Uspehov iz časa te vlade naj ne pozabijo, ko se bo začela volilna kampanja za prihodnje volitve, kjer bo moral nekaj prispevati vsak podpornik stranke," je dejal. Prepričan je, da bodo na naslednjem taboru proslavljali novo zmago SDS-a na volitvah.

Pred Janšo so zbrane nagovorili tudi vodja poslanske skupine SDS-a z bližnje Srpenice Danijel Krivec, generalni sekretar SDS-a Borut Dolanc, podžupan občine Bovec Miro Bozjan ter Anton Jeglič, predsednik Slovenskega gorniškega kluba Skala, ki letos praznuje 100. obletnico ustanovitve.

Na poletnem taboru SDS-a se tradicionalno srečajo mestni in občinski odbori stranke iz vse Slovenije, nekateri na lastnih stojnicah ponujajo predvsem kulinarične posebnosti svoje regije, program z živo glasbo spremlja narodno-zabavni ansambel.

Tabor je sicer večinoma namenjen športno-rekreativnemu udejstvovanju, predvsem pohodništvu, kolesarjenju in raftanju, nekatere od aktivnosti pa so že tradicionalne, npr. nedeljska skalaška sveta maša, pa tudi vzpona na Škrlatico in Triglav. Z vzponom na slednjega se bo 7. avgusta tabor letos tudi končal.

Tabor SDS-a v Bovcu