Zmaga nad Slovaško, ki lahko pomeni veliko. Na naslovnicah večine slovenskih časopisov. Foto: MMC RTV SLO
Zmaga nad Slovaško, ki lahko pomeni veliko. Na naslovnicah večine slovenskih časopisov. Foto: MMC RTV SLO

Tako tudi na prvi strani časnika Večer kraljuje nogomet, med temami pa je tudi sindikalna. Predsednik ZSSS-ja Dušan Semolič opozarja, da morajo delavci ob predložitvi vloge za socialno pomoč pokazati tudi izpisek stanja na transakcijskem računu. Ti računi so večinoma prazni, banke pa za izpisek zahtevajo plačilo.

Dnevnik se je poglobil v določila novega kazenskega zakonika, ki se dotika tudi dela zdravnikov, saj terja, da tudi od nujnih bolnikov za poseg pridobijo pisno dovoljenje. Bodo reševali življenja ali se ukvarjali s papirji, se sprašujejo zdravniki.

Delo se sprašuje, kdo bo zamenjal ministra Ploštajnerjevo in Miklavčiča. Neuradno naj bi minister za zdravje postal Dorijan Marušič, naslednik Ploštajnerjeve pa naj bi prišel iz DeSUS-ove kvote.

Finance zanima, ali se varčevalnih ukrepov poslužujejo tudi stranke, in ugotavljajo, da so ti za večino neznanka, najbolj pa za SD, ki "ne varčuje, ne odpušča in ne niža plač".

Primorske novice so anketirale svoje bralce in ugotovile, da jih bolj kot delo vlade zanima delo županov. Novogoričani si želijo celovitega župana, Koprčani pa celovito občino, ugotavlja časnik.

Na območju lovske družine Šmartno pri Litiji pa naj bi se dogajale stvari, ki niso v skladu s pravili lovstva. Tako naj bi srnjaka lovili kar iz avtomobila, prašiča pa razkosali v gostilni, pišejo Slovenske novice.