Foto:
Foto:

Namen obiska je bil ugotoviti, kako je afera z operacijskimi mizami vplivala na osnovno dejavnost, to je zdravljenje bolnikov, je obrazložil Keber. Po enournem sestanku, ki se ga nista udeležila ne v. d. generalnega direktorja Primož Rode ne strokovni direktor Zoran Arnež, je Keber povedal, da klinični center (KC) deluje normalno.

Vendar KC na ravni vodenja ne more biti dolgo brez tistega, ki bi imel polna pooblastila. Minister je zato izrazil pričakovanje, da bodo v enem mesecu brez zapletov prišli do imenovanja novega generalnega direktorja. Vodstvenim delavcem KC-ja je minister sporočil tudi, da ne želi vplivati na nadaljnje presojanje odgovornosti posameznikov.

Predlogi, da bi mize odprodajali
Keber je še pojasnil, da je bilo na sestanku nekaj podrobnejših razprav. Kot zanimiv je označil predlog, da bi poskusili kakšno mizo, ki tehnološko ne ustreza posamezni stroki, celo odprodati in namesto nje kupiti kakšno bolj potrebno stvar. "Pred kakšnim mesecem si ne bi upal napovedati, da bodo stvari tako ustrezno krenile v pravo smer, ko že čisto jasno vidimo luč na koncu tunela," je bil glede razpleta afere optimističen minister za zdravje.