Po mnenju LDS-a se minister Bručan spreneveda in noče razveljaviti pogodbe o nabavi operacijskih miz. Foto: RTV SLO
Po mnenju LDS-a se minister Bručan spreneveda in noče razveljaviti pogodbe o nabavi operacijskih miz. Foto: RTV SLO

Menijo, da obstaja sum negospodarnega ravnanja z davkoplačevalskim denarjem pri nabavi operacijskih miz, saj Bručan ne želi razveljaviti pogodbe. Značilnosti korupcije pa naj bi mela tudi afera s Pediatrično kliniko, saj je minister, kljub drugačnim napovedim, pogodbo podpisal z več podjetji.

Podpredsednik LDS-a Dušan Keber je bil kritičen tudi do strateških ciljev načrta za zdravstveno varstvo. Meni, da načrt ne ustreza najskromnejšim kriterijem srednjeročnega plana. Po njegovem je edina jasno razvidna strategija nadaljnja privatizacija zdravstvenega varstva.

Bručan zavrača očitke
Minister Bručan je očitke LDS-a zavrnil. Dejal je, da so pri nakupu operacijskih miz ravnali po zakonu, glede nepravilnosti pri gradnji pediatrične klinike pa je dejal, da gre za interno zadevo dveh podjetij. Kritiko strateških ciljev načrta za zdravstveno varstvo so na ministrstvu za zdravje označili za pavšalno. LDS bi se lahko sama vključila v javno razpravo in prispevala svoje pripombe, ki pa jih na ministrstvu do zdaj še niso prejeli. Bručan pravi, da LDS javno razpravo zlorablja kot orodje za diskreditiranje ministrstva.