Darko Milanič in njegovi varovanci so uspešno opravili prvi izpit v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Milanič in njegovi varovanci so uspešno opravili prvi izpit v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com

"Statistika je lepa, a najpomembneje je, da smo na tem gostovanju dosegli lep rezultat. Smo zadovoljni," je po zmagi Maribora s 3:0 na prvi tekmi uvodnega predkroga za Ligo prvakov povedal 32-letni napadalec, ki bi lahko še nekajkrat zatresel mrežo Valurja. Najlepšo priložnost je zapravil v 70. minuti, ko se je sam znašel pred Halldorsson, vendar je bil islandski vratar uspešnejši.

Dino Hotić je rojstvo sina Lamina, ki je na svet prišel nekaj ur prej, proslavil z zadetkom. "Nekaj je bilo v zraku - 10. 7., imam desetko, rodil se mi je sin. Čutil sem, da je nekaj v zraku, Nika tudi, tako da sem nekako vedel, da bom zadel. Hvala bogu, da smo zmagali s tem rezultatom. Vsi smo delali tako, kot je bilo treba. Če bomo tako složni kot danes, ni skrbi," je povedal Hotić.

Res smo lahko zadovoljni, kako so fantje odigrali in tudi odgarali. To je treba poudariti, saj je šlo za specifično, zahtevno tekmo zaradi podlage in razmer, a je bila njihova mentalna priprava odlična. Zato tudi tako visoka zmaga. Vesel sem, da smo zabili tri gole. Lahko bi še kakšnega, v nekaterih situacijah bi se morali bolje odzvati, toda z načinom, za katerega smo se odločili, smo kar precej utrudili tekmece. Velike čestitke moštvu za prikazano,” je srečanje zaokrožil trener Darko Milanič.

Tekma je bila odigrana v nespecifičnih razmerah na umetni travi. “Če pogledamo nasprotnike, kako so vsi poviti, to vse pove, kakšne posledice pušča umetna trava. Fantje je ne marajo, vendar pri njihovi predstavi ni nobenih pripomb. Imeli smo nekaj težav v uvodnih minutah, a dovolj hitro vzpostavili nadzor. Zavedali smo se, da bomo prišli do priložnosti in vse skupaj super izpeljali. Prvič smo zadeli ob odličnem trenutku, z drugim golom pa tekmece umirili in jim odvzeli energijo,” je za klubsko spletno stran povedal Milanič.

Še posebej je pohvalil Kronavetra. “Je igralec, ki ekipo dela boljšo. S svojo predanostjo, skromnostjo, delavnostjo in seveda kakovostjo. Rok je z nami malo časa doslej, vendar je vsak od nas zelo zadovoljen, da je tukaj,” je povedal Milanič.

Povratna tekma bo v sredo ob 20.15, še prej pa bo Maribor odprl slovensko prvenstvo v soboto ob isti uri proti Triglavu.

Kronaveter: Ko smo se navadili na umetno travo, smo bili veliko boljši