Boris Popovič vnovič kandidira za župana Kopra. Foto: MMC RTV SLO/Matej Pušnik
Boris Popovič vnovič kandidira za župana Kopra. Foto: MMC RTV SLO/Matej Pušnik

Koprski policisti so se okoli pol desete zvečer odzvali na klic, saj je v hotel, v katerem je pred tem potekalo soočenje županskih kandidatov, prišlo nekaj ljudi, ki so z enim od kandidatov skušali fizično obračunati, izrečenih je bilo tudi nekaj ostrih besed.

Policisti so kandidata, ki je bil vznemirjen, pospremili iz hotela. Nekatere kršitelje so izsledili že zvečer in z njimi tudi opravili razgovore, nekaj razgovorov pa morajo za razjasnitev okoliščin še opraviti, so sporočili s PU Koper in dodali, da bodo po vseh zbranih ugotovitvah ustrezno ukrepali.

Popovič, družina in strankarski kolegi so se počutili ogrožene
Policiste je po poročanju Dela poklical koprski župan Boris Popovič, ki je pozneje izjavil, da so se on, njegova žena Eva in sin Nik ter drugi privrženci njegovih dveh strank Koper je naš in Slovenija za vedno počutili ogrožene, saj naj bi jih nekaj "telesnih stražarjev" fizično odrivalo in jim grozilo.

Popovič je za dogodek obtožil portoroškega podjetnika Vejsila Hota, ki pa je očitke zavrnil in skupaj s pričami zatrdil, da je bil daleč stran od koprskega župana. To je potrdila tudi piranska podžupanja in njegova nečakinja Meira Hot.

K strpnejši javni debati je danes pozval koprski mestni odbor Združene levice, ki je proti zlorabi simbolov delavstva in partizanstva, zagovarja svobodo medijskega prostora in nasprotuje avtoritativnemu obnašanju političnih akterjev.