Celjska urgenca. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Celjska urgenca. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Sorodna novica Opečen deček naj bi 40 minut čakal na obravnavo, ker je kašljal

V bolnišnici so ministru pojasnili, da so že odredili strokovni nadzor, ki bo razjasnil okoliščine, je poročala TV Slovenija. Ugotovitve nadzora naj bi bile znane v ponedeljek.

Komisija za medicinsko etiko pa ob tem opozarja, da morajo nujno medicinsko pomoč dobiti vsi, ki jo potrebujejo, ne glede na izpolnjevanje PCT-pogojev. "Če gre za ogroženost življenja, potem PCT ne sme igrati nobene vloge. Takrat je treba pač sprejeti bolnika in ustrezno ravnati, tako, kakor je potrebno, da bi se mu čim prej pomagalo. Ko pa ni tako, takrat pa je seveda treba upoštevati tisto, kar je bilo sprejeto in za kar se ve, zakaj je potrebno," je povedal predsednik komisije za medicinsko etiko Božidar Voljč.

Deček je kašljal

Oče otroka je za TV Slovenija v sobotnem telefonskem pogovoru dejal, da je štiriletni sin po desni nogi in stopalu dobil opekline, ko je nogo namočil v krop. Zaradi opeklin so otroka takoj odpeljali na celjsko urgenco, vratar jih je pospremil do kontrolne točke, tam pa je bil otroku odrejen hitri test, ker je bil tudi rahlo prehlajen. Potem je do negativnega izida 40 minut čakal v avtomobilu. Oče je ogorčen, a ne bo sprožal pravnih postopkov.

Nesrečni primer štiriletnega dečka