Gneča na mejnem prehodu Gruškovje. Foto: TV Slovenija / zajem zasloma
Gneča na mejnem prehodu Gruškovje. Foto: TV Slovenija / zajem zasloma

Prometnoinformacijski center opozarja, da bo promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan do ponedeljka. Voznikom svetuje, naj preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih, preden se odpravijo na pot.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je bila kolona vozil, dolga 11 kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji vozila stojijo v šestkilometrski koloni. Predor v smeri proti Sloveniji občasno zapirajo.

Sorodna novica V Metliki 40 ljudi protestiralo proti prometnim zamaškom

Pripravite potrebne dokumente

V PIC-u priporočajo uporabo manj obremenjenih prehodov in pripravo vseh dokumentov, saj se s tem skrajšajo postopki na meji in čakalne dobe. Voznikom še priporočajo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti ter si privoščijo več postankov. Predlagajo tudi spremljanje razmer na cestah, načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih in odsekih ter spremljanje vremenskih razmer.

Zaradi povečanega števila naletov na prometnoinformacijskem centru priporočajo tudi upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti.

Spet gneča na cestah