Na slovenskih cestah pričakovano nastajajo zastoji, saj se številni odpravljajo proti turističnim krajem, na cestah pa potekajo tudi dela. Medtem se številni z dopustov že vračajo. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Zaradi prometne nesreče je oviran promet na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani. Zastoj je dolg sedem kilometrov.

Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra je najdaljši zastoj pred Karavankami. "Na gorenjski avtocesti je stoječa kolona vozil proti Karavankam že pri počivališču Lipce. Zelo gost in zelo počasen promet je tudi skozi Jesenice," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Do zastojev pa prihaja tudi drugje – na podravski avtocesti pred Gruškovjem je dva kilometra dolg zastoj, na vipavski hitri cesti pred Selom proti Razdrtemu štirikilometrski.. Zastoji nastajajo tudi na cestah Slovenski Javornik–Hrušica, Lesce–Bled, Izola–Portorož–Sečovlje in Koper–Dragonja.

Na mejnih prehodih so daljše čakalne dobe tako za izstop iz države kot za vstop v državo. Ponekod je za vstop v državo, pa tudi za izstop iz države treba čakati tudi do dve uri.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Podgorje, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika, Obrežje, Slovenska vas ter Gruškovje in Zgornji Leskovec.

Pomembnost pravilnega razvrščanja vozil ob gneči