Foto: Pro Plus
Foto: Pro Plus
Stella Litou. Foto: Pro Plus
Stella Litou. Foto: Pro Plus

Branko Čakarmiš, ki je bil na položaju generalnega direktorja od februarja lani, se bo v vlogi strateškega svetovalca osredinil na ustvarjanje vsebin in poslovni razvoj podjetja, so sporočili iz družbe.

Dozdajšnja izvršna direktorica CME Adria Stella Litou bo kot generalna direktorica vodila Pro Plus. Grkinja je v svoji dvajsetletni karieri delovala v številnih družbah, ki se ukvarjajo s TV-produkcijo, med drugim v Veliki Britaniji, Grčiji, Bolgariji in Romuniji.

"Pred nami so vznemirljivi izzivi. Moja strast do televizije in vsebine ostaja nespremenjena. V novi vlogi se bom strateško posvečal razvoju vsebin in poslovnih modelov. Pro Plus pod Stellinim vodstvom bo zmagovalec teh preizkušenj," je po navedbah družbe sporočil Čakarmiš.

Še junija so sicer v podjetju namigovanja, da naj bi prišlo do te zamenjave, označili kot absurdna, je tedaj poročal Žurnal24.

Pro Plus izdaja televizijske programe POP TV, Kanal A, Brio in Kino ter spletno videoteko Voyo. Je v lasti sklada CME, ki ima na trgih Češke, Slovaške, Romunije, Bolgarije in Slovenije v lasti 30 televizijskih programov s skupno 45 milijoni gledalcev.