Predsednik SMC-ja Miro Cerar se je odzval na že drugi izstop nekdanjih ministrov iz stranke in izrazil zadovoljstvo, ker v stranko prihajajo novi člani. Foto: BoBo
Predsednik SMC-ja Miro Cerar se je odzval na že drugi izstop nekdanjih ministrov iz stranke in izrazil zadovoljstvo, ker v stranko prihajajo novi člani. Foto: BoBo

Zunanji minister Miro Cerar je povedal, da je govoril z nekdanjim ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem, ki se v zadnjih dneh spoprijema z očitki o domnevni korupciji v povezavi s svojo zaposlitvijo v družbi BTC. Očitke je že javno zavrnil in zatrdil, da ima glede tega mirno vest. Bo pa v sredo vse pojasnil pred parlamentarno komisijo za nadzor javnih financ.

V nedeljo je sicer javno sporočil, da izstopa iz stranke med drugim zato, ker ne more dopustiti, da so sam, družina in zdajšnji delodajalec žrtev političnega obračunavanja.

Cerar obžaluje gonjo proti Koprivnikarju
Cerar je obžaloval, da so nekateri mediji začeli gonjo proti Koprivnikarju, še preden mu je bila dana priložnost, da se izreče in odgovori na očitke. Kot je dejal, se namreč poskuša nekoga zato, ker je bil v politiki, preprosto obtožiti "kar tako, a priori, da je kriv nečesa, če gre potem delat v gospodarstvo".

"To ne more biti način komunikacije v naši državi, tako ne bomo vzpostavili kakovostnih kadrov ne v politiki ne v gospodarstvu," je opozoril Cerar, čeprav se tudi sam zavzema za to, da se ta zadeva razčisti. Kot je pojasnil, je tako Koprivnikarju izrazil pričakovanje, da bo še nadalje zelo jasno vse zadeve pojasnil, "tako da bo stvar – verjamem – na koncu čista". Ob tem je napovedal, da bo SMC ta proces spremljal.

Cerar obžaluje tudi Koprivnikarjev izstop iz stranke, pri čemer pa je presodil, da razlogi, ki jih je navedel, "niso ravno najbolje izbrani". "Obžalujem vsak tak izstop, ki povzroča nemir, čeprav ni potreben," je dejal in dodal, da se take zadeve dogajajo v vseh strankah in so obdobja, ko kdo izstopi. Vendar je zadovoljen, da v stranko prihajajo novi člani.