Mejni prehod Dragonja, fotografija ni nastala danes. Foto: Reuters
Mejni prehod Dragonja, fotografija ni nastala danes. Foto: Reuters

Na sončno soboto, ki je zadnja sobota v juniju, številni odhajajo na oddih, kar se odraža tudi v gneči na cestah.

Infografika: Stanje na mejnih prehodih (zadnja posodobitev 15.05)

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti v razcepu Gabrk, iz smeri Ljubljane proti Senožečam, zaprt počasni pas. Med Divačo in Kozino v smeri Kopra je ustavljeno vozilo. Pred Kozino proti Kopru je zaradi predmeta na vozišču oviran promet.

Na koncu izolske obvoznice proti Portorožu nastaja zastoj, ocenjen na štiri kilometre.

Promet se gosti na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, kjer osebna vozila na izstop iz države čakajo do 45 minut.

Zastoj, ocenjen na osem kilometrov, nastaja pred predorom Karavanke proti Sloveniji.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Podgorje, Petrina, Gruškovje in Zgornji Leskovec.

Danes do 13. ure, na nekaterih primorskih cestah do 16. ure, velja omejitev vožnje za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol. Omejitev bo veljala še v nedeljo, med 8. in 21. uro, na primorskih cestah pa do 22. ure.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predora Golovec. Skozi predor je prepovedan promet za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse v obe smeri. V času prometnih konic so možni zastoji.

Čakalna doba na mejnem prehodu Dragonja je za osebna vozila ob vstopu v državo ocenjena na 45 minut, ob izstopu na dve uri. Osebna vozila na mejnem prehodu Petrina na izstop iz države čakajo do dve uri. Na mejnem prehodu Sočerga osebna vozila na izstop iz države čakajo uro in 15 minut. Čakalna doba na mejnem prehodu Sečovlje je za osebna vozila ob vstopu v državo ocenjena na 45 minut, na izstop pa vozniki čakajo do pol ure.

Že od jutra povečan promet na mejnih prehodih