Razlog za odpoved naj bi bilo njegovo nasprotovanje premeščanju ortopedskih bolnikov zaradi širjenja kapacitet za covidne potrebe. "Po navodilu svojega odvetnika, ki sem ga pooblastil za ta postopek, sva zagovor napisala. Bolnišnica ga je včeraj dobila, nimam pa informacij, kaj se trenutno dogaja, sedaj je stvar na strani bolnišnice," je za STA pojasnil Bešič Loredan.

Ker je bil na četrtkovi seji vlade potrjen tudi novi direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič, bo mogoče on odločal o usodi Bešiča Loredana. Do primopredaje med sedanjim v. d. direktorjem Ernestom Gortanom in Dimitrijem Klančičem naj bi po neuradnih informacijah prišlo sredi prihodnjega tedna.

Ortoped Bešič Loredan prejel izredno odpoved v novogoriški bolnišnici

Po mnenju Bešiča Loredana bi se lahko razpletlo na dva načina - ali bo postopek njegove izredne odpovedi ustavljen, ali pa ga bodo izpeljali do konca. "V tem primeru se bova z odvetnikom ponovno posvetovala in skoraj zagotovo vložila tožbo na pristojno sodišče."

Zaradi številnih covidnih bolnikov so v šempetrski bolnišnici ponovno krčili tudi delovanje ortopedije, kar je pripeljalo do nesoglasij z vodjem oddelka Bešičem Loredanom. Gortan je zato proti njemu sprožil določene pravne postopke.

Bešič Loredan trenutno zaradi prepovedi ne opravlja dela v šempetrski bolnišnici, njegovo delo predstojnika ortopedije opravlja predstojnik kirurške službe, bolnike pa sta prevzela v šempetrski bolnišnici zaposlena ortopeda.