Eden izmed neuradnih vodij protestniškega gibanja t. i. petkovih kolesarjev Jaša Jenull. Foto: BoBo
Eden izmed neuradnih vodij protestniškega gibanja t. i. petkovih kolesarjev Jaša Jenull. Foto: BoBo
Protestna razstava tvitov. Foto: BoBo
Protestna razstava tvitov. Foto: BoBo

Predstavnik gibanja petkovih kolesarjev Jaša Jenull je v izjavi za medije v Ljubljani med drugim povedal, da premierjevo oglašanje na Twitterju dokazuje, da "ni sposoben opravljati odgovorne politične funkcije". Omenjeno družbeno omrežje namreč uporablja za obračunavanje in manipulacijo, kar je škodljivo za politično ozračje v Sloveniji, meni.

Poudaril je tudi, da protestniško gibanje s tem, ko se v času epidemije ne zbira na protestih, kaže odgovorno držo v smislu zamejevanja širjenja epidemije covida-19.

Kot so zapisali na Facebookovi strani Protestne ljudske skupščine, so ulične razstave pripravili tudi po drugih slovenskih mestih, in sicer v Mariboru, Celju, Slovenskih Konjicah, na Vranskem, v Izoli, Piranu, Kopru, Sežani, Mengšu, Slovenj Gradcu in Radovljici. "Upor se nadaljuje," so sporočili.

Protestno gibanje se je začelo marca 2020, in sicer zaradi koronakrize na balkonih, kmalu pa so protestniki presedlali na kolesa in začelo se je protestno kolesarjenje. Zadnjič so za padec vlade kolesarili v petek 16. oktobra, takrat že 26. zapored, potem pa so kolesarjenje zaradi drugega vala epidemije prekinili. Zdaj ob petkih prirejajo različne protestne akcije, kot je bila današnja razstava.

Razstavljeni Janševi tviti v Mariboru. Kot lahko opazimo, so mimoidoči že počečkali napise
Razstavljeni Janševi tviti v Mariboru. Kot lahko opazimo, so mimoidoči že počečkali napise "Pozor, vlada pada!". Foto: BoBo