Foto:
Foto:
Pohod od Litije do Čateža

Pohodnike so, kot je že običaj, na Čatežu pričakali z bogatim kulturnim in zabavnim programom. Potekal pa je tudi spominski pohod na Krn.

Senco na letošnjo prireditev je vrgel spor, do katerega naj bi prišlo zaradi izbire cilja pohoda. Tega naj bi organizatorji prestavili v bližnje Moravče, vendar je večina pohodnikov svojo pot vseeno zaključila na Čatežu, tako kot pred davnimi leti Levstik, je poročal Radio Slovenija.

Spominski pohod na Krn
Organizacijski odbor spominskega pohoda na Krn in proslave pri Krnskem jezeru je pripravil tradicionalno, tokrat že šesto prireditev z naslovom Krn - pohod spomina 1918-2003. Udeležence spominske proslave je pozdravil avstrijski veleposlanik Ferdinand Mayrhofer -Grünbühel, pohodnike pa nagovoril župan občine Bovec Danijel Krivec.

Organizatorji prireditev, ki vsako leto h Krnskemu jezeru privabi nekaj sto pohodnikov, so ljubiteljska društva soške fronte in prve svetovne vojne, veteranska in častniška društva, planinska društva, gorske reševalne službe, Kobariški muzej, Slovenska vojska, slovenska policija z gorsko policijsko enoto ter nekatere občine s tega območja.