Adria Airway ima v operativni floti 14 letal, od tega štiri v operativnem najemu, je zapisano na njihovi spletni strani. Foto: RTV SLO
Adria Airway ima v operativni floti 14 letal, od tega štiri v operativnem najemu, je zapisano na njihovi spletni strani. Foto: RTV SLO

Na letalu MD-83 sta se v enem dnevu pojavili kar dve napaki na motorju, zaradi česar je pilot v enem primeru letalo po vzletu obrnil in se vrnil na ljubljansko letališče.

Pristanka izvedena brez posebnosti
Kapitan Robert Brumen je za MMC povedal, da sta bila pristanka izvedena brez posebnosti in da ni šlo za zasilna pristanka, kot so poročali mediji. Posadka je ravnala skladno s pravili, potniki pa niso bili ogroženi. Adria Airways je od Dubrovnik Airlina prejela dve poročili o tehnični težavi na enem izmed motorjev letala. Iz poslanih poročil posadke Dubrovnik Airline Adrii Airways in Ministrstvu za promet Republike Hrvaške pa je razvidno, da varnost potnikov v nobenem trenutku ni bila ogrožena, trdi Adria.

Nekateri mediji so sicer poročali, da naj bi napako najprej opazili med letom London-Ljubljana, a je po pregledu na letališču Jožeta Pučnika niso odkrili, zato je letalo vnovič vzletelo in poletelo proti Parizu. Ker se je okvara znova pojavila, je pilot letalo obrnil in pristal v Ljubljani.

Adria je pogodbo sicer prekinila, ker družbi ni uspelo zagotoviti nadomestnega letala, po končani preiskavi o tehnični napaki pa ne izključuje vnovičnega sodelovanja s hrvaško družbo.