Največji vladni stranki je podpora v primerjavi z oktobrom zrasla za 3,6 odstotne točke (oktober 30 odstotkov), drugi (SDS) pa se je podpora zvišala za 2,2 odstotka (oktober 17,9 odstotka). SD-ju je podpora padla za 0,9 odstotka, na 6,5 odstotka, toliko glasov pa je prejel tudi NSi, ki je izgubil 1,2 odstotka. Levica je padla na 4,2 odstotka (oktober 5,2 odstotka), kaže anketa Mediane za POP TV.

Med zunajparlamentarnimi strankami bi SLS prejel 2,6 odstotka glasov, Resni.ca 2,2 odstotka, SNS 2,1 odstotka, Piratska stranka dva odstotka, Naša prihodnost in Dobra država en odstotek, Vesna 0,8 odstotka, Naša dežela 0,7 odstotka, Konkretno pa 0,1 odstotka glasov. Neopredeljenih je 10,4 odstotka vprašanih, kakšno drugo stranko bi volilo 1,3 odstotka vprašanih, nobene 4,7 odstotka, en odstotek ni želel odgovoriti, 0,2 odstotka pa bi oddalo neveljavno glasovnico.

Delo vlade podpira 59,2 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 29 odstotkov vprašanih, 11,8 odstotka pa je neopredeljenih. Delo DZ-ja podpira 47,9 odstotka vprašanih, ne podpira ga 34,7 odstotka, 17,4 odstotka je neopredeljenih.

Med politiki je najvišjo povprečno oceno prejel odhajajoči predsednik republike Borut Pahor. Drugi je Anže Logar, premier Robert Golob pa je zdrsnil na tretje mesto. Četrti je zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, peta pa novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je novinka na lestvici. Pri repu lestvice še vedno ostajata Alenka Bratušek in prvak SDS-a Janez Janša.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo za POP TV opravil med 21. in 24. novembrom na reprezentativnem vzorcu 723 vprašanih.