Varnost v gorah naj bi se s podpisom sporazuma povečala. Foto: MMC RTV SLO
Varnost v gorah naj bi se s podpisom sporazuma povečala. Foto: MMC RTV SLO
Priznanja slovenske planinske zveze

Predsednik Planinske zveze Slovenije (PZS) Bojan Rotovnik in predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) Igor Potočnik sta z današnjim podpisom pogodbe o sodelovanju formalizirala 12. junija sklenjeno pismo o nameri, v katerem sta se javno obvezala, da bosta v prihodnje aktivno sodelovala, pristopila k reševanju vseh odprtih vprašanj in spodbujala postopke za sklenitev pisnega dogovora o sodelovanju med obema organizacijama.

Po besedah Rotovnika podpis pogodbe pomeni, da bosta organizaciji skupaj skušali še bolje poskrbeti za varnost in preventivo obiskovalcev slovenskih gora. Omenjeno dejavnost in druge aktivnosti bo usklajeval tudi novi skupni odbor z imenom Gore in varnost, je še dodal.

Na skupščini so odločali tudi o nekaterih spremembah krovnega akta organizacije, potrdili program dela v letu 2011 in finančni načrt PZS-ja za to obdobje. Slednji predvideva skupne prihodke v višini skoraj 2,5 milijona evrov, odhodki pa naj bi bili za 20.000 evrov nižji od skupnih bilančnih prihodkov.

Priznanja slovenske planinske zveze