Bodo novomeški otroci še naprej imeli zagotovljene primerne pogoje za šolanje? (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Bodo novomeški otroci še naprej imeli zagotovljene primerne pogoje za šolanje? (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Ravnateljice o plačilu ogrevanja

Ravnateljice so se dogovorile, da bodo na petkovem sestanku novomeškega župana Alojzija Muhiča vnovič seznanile s težavami pri tekočem plačevanju ogrevanja.

Težava tudi potratno grajene, slabo izolirane in prešibke kotlovnice
Kot je vodja omenjenega aktiva Irena Hlača danes povedala za STA, bodo na sestanku na Mestni občini Novo mesto, ki tamkajšnjim osnovnim šolam za zadnje trimesečje dolguje za 242.000 evrov materialnih stroškov, župana Muhiča vnovič opozorile, da lahko kljub drugačnim zagotovilom dobaviteljev v letošnji hudi zimi pride do prekinitve ogrevanja in mrzlih učilnic.

Plačevanje ogrevanja in drugih materialnih stroškov pa ni edina težava, s katero se ukvarjajo vodstva novomeških osnovnih šol. Več jih je namreč potratno grajenih, slabo izoliranih ali pa jih ogrevajo iz prešibkih kotlovnic, je bilo še slišati na sestanku. Ravnateljice so tudi poudarile, da bo zaradi hujšega mraza letošnje ogrevanje dražje od načrtovanega.

Občina stroškov takoj ne more poravnati
Na težave pri plačevanju računov ogrevanja so novomeške ravnateljice že konec preteklega leta opozorile občinsko vodstvo, iz kabineta župana Muhiča pa so v ponedeljek sporočili, da občina zaradi težav z likvidnostjo materialnih stroškov v znesku 242.000 evrov takoj ne more poravnati.

Z dobavitelji energentov so tudi dogovorjeni, da ti ne prekinjajo dobave nobenemu javnemu zavodu, še zlati ne šolam in vrtcem, občina pa bo navedeni dolg poravnala v prihodnjih mesecih, so še pojasnili na novomeški občini.

Ravnateljice o plačilu ogrevanja