Robert Munda ni več vodja mariborskih kriminalistov. Foto: Policija/PU Maribor
Robert Munda ni več vodja mariborskih kriminalistov. Foto: Policija/PU Maribor

Sektor kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor od 1. maja po pooblastilu generalne direktorice policije Tatjane Bobnar vodi višji kriminalistični inšpektor Andrej Kolbl. Dozdajšnji vodja Munda pa odslej opravlja naloge višjega kriminalističnega inšpektorja v vodstvu sektorja, so sporočili s PU-ja Maribor.

Februarja so sicer mediji poročali, da so Mundo policisti oglobili zaradi vožnje pod vplivom alkohola, kar je pozneje potrdil tudi sam.

A so na mariborski policijski upravi za Radio Slovenija danes zatrdili, da zamenjava ni neposredno povezana z dogodkom. Po besedah tiskovnega predstavnika PU-ja Maribor Mirana Šadla je bila premestitev potrebna zaradi delovnih potreb, "še posebej zaradi izboljšanja organizacije dela in učinkovitosti ter operativnosti policijske uprave".

Je pa Bobnarjeva že po razkritju afere opravila razgovor z direktorjem PU-ja Maribor Danijelom Lorbkom in napovedala, da bodo na upravi v kratkem izvedli "potrebne organizacijske in kadrovske spremembe za zagotovitev ustreznih pogojev za učinkovito delo na mariborski upravi".