Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Po poročanju Dnevnika se je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec na družbenih omrežjih pohvalila, da je to poletje raziskovala lepote Krasa. Objavila je kratek video, ki je nastal ob tej priložnosti, in povezavo na spletno stran podjetja Vinakras, s katere je mogoče razbrati, da je bila ministrica skupaj z družinski člani na Krasu na povabilo te družbe. V videu so vsi nosili majice z napisom gostitelja. Obisk je na videu ovekovečilo tudi podjetje Vinakras.

Kmetijska ministrica je v četrtek zvečer na Pop TV-ju pojasnila, da je bil prvi dan obisk zasebne narave in v zasebnem angažmaju, drugi dan pa je bila s službenim namenom gostja podjetja Vinakras.

Udeležila se je več sestankov in zvečer odprla prenovljeno dvorišče kleti Vinakras. "Nisem pa dolžna razlagati svojih zasebnih aktivnosti in aktivnosti svoje družine," je poudarila in dodala, da gre v članku, ki ga podrobneje še ni prebrala, za vrsto zavajanj. Napovedala je tudi demanti.

Sporen zasebno službeni obisk ministrice na Krasu

Na komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so za Dnevnik pojasnili, da se do primera še ne morejo opredeljevati, ker se morajo prej seznaniti z vsemi relevantnimi podrobnostmi in okoliščinami. Napovedali so, da bo KPK zadevo preučil v predhodnem preizkusu, v okviru katerega bo preveril, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije, in se na podlagi tega odloči o nadaljnjem postopku.

"26. junija je imel Vinakras otvoritev kraškega dvorišča, tam smo gostili tudi ministrico in ji delno tudi razkazali Kras ter se pogovorili z župani o težavah na Krasu, o kmetijstvu na Krasu. Vse skupaj je bilo dobro sprejeto. V tem obisku ne vidim nobenih težav, saj to ni njen prvi obisk pri nas, saj bila že velikokrat pri nas. Mislim, da tu ni nič spornega," je za Poročila ob 17-tih TV Slovenija povedal direktor kmetijske zadruge Vinakras Marjan Colja.

Nastop ministrice Aleksandre Pivec v reklamnem spotu