Glavni del seje pa je bilo poročanje komisij senata o delu v zadnjem letu, je povedal odhajajoči rektor univerze Igor Papič.

Po izvolitvi aprila je novoizvoljeni rektor Majdič napovedal svojo prorektorsko ekipo, ki jo je danes potrdil senat univerze. Prorektorica za študijske zadeve bo Ksenija Vidmar Horvat s filozofske fakultete, prorektorji pa bodo za področje raziskovanja Anton Ramšak s fakultete za matematiko in fiziko, za področje umetnosti Matjaž Drevenšek z akademije za glasbo in za področje kakovosti in internacionalizacije Boštjan Markoli z naravoslovnotehniške fakultete.

Glede na to, da je to bila tudi zadnja seja senata v tem mandatu, se je odhajajoči rektor Papič zahvalil senatorjem za konstruktivno delo v tem mandatu in novi ekipi zaželel uspešno delo v prihodnje. "Kot vidimo, imamo še vedno precej izzivov predvsem zaradi covida-19 in vsi upamo, da bo v novem akademskem letu normalno potekal študijski proces," je dejal. Papič se vrača v svojo stroko kot redni profesor na fakulteto za elektrotehniko.

Sicer so sejo senata po več kot letu in pol izvedli v živo v zbornični dvorani univerze, kar je po Papičevih besedah tudi svojevrstno simbolično dejanje. 30. septembra je namreč inavguracija novega rektorja univerze.