Simona Dimic od države zahteva 6.600 evrov. Foto: MMC RTV SLO
Simona Dimic od države zahteva 6.600 evrov. Foto: MMC RTV SLO
Dimičeva toži državo

Kot poročajo Finance, naj bi Dimičeva tožbo zoper Republiko Slovenijo kot delodajalca vložila že 9. marca, kar so potrdili v kadrovski službi vlade in dodali, da postopek še vedno traja.

Dimičeva naj bi vložila tožbo na podlagi 3. člena pogodbe o zaposlitvi, saj njen mandat sodi med kabinetne zaposlitve, ki so vezane na mandat predsednika vlade. Po pogodbi pa so kabinetni uslužbenci upravičeni do treh nadomestil plače, če premier mandat konča predčasno.

Ker je Dimičeva odstopila sama, so v Pahorjevem kabinetu prepričani, da ni pravne podlage za izplačilo odpravnine, ne izključujejo pa morebitne poravnave.

V kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja naj bi bili na dolgoletno Pahorjevo sodelavko precej jezni, saj naj bi ob odstopu obljubila, da odpravnine ne bo zahtevala, kar je ob njenem odstopu zatrjeval tudi Pahor.

Od vodje kabineta do tožbe proti državi
Kot je znano, je bila Dimičeva dolgoletna in zelo tesna Pahorjeva sodelavka še od takrat, ko je bil poslanec v Evropskem parlamentu. Po zmagi Pahorjevega SD-ja na volitvah 2008 pa je pričakovano postala vodja kabineta. Funkcijo je opravljala do 24. oktobra lani, ko ji je pogodba o zaposlitvi prenehala veljati, saj je dva dni prej odstopila s položaja, ker ni mogla jasno ovreči informacij o nepravilnostih pri obnovi hiše v Murglah.

Dimičeva toži državo