Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Slovenija 2015 - Arhiv

1 2 3 4

Obdobje osamosvajanja: Bili so čudoviti časi za Slovenijo

Pred natanko 25 leti, 26. decembra 1990, so razglasili rezultate plebiscita, na katerem je bilo 88,5 odstotka vseh volilnih upravičencev ZA samostojno Slovenijo oziroma 95 odstotkov vseh, ki so ...

Slovenec lahko (dokaj) mirne vesti vlaga v rudarjenje asteroidov

Rudarjenje po vesoljskih telesih je vse bližje resničnosti. Temu se počasi prilagaja tudi pravo.

Skozi oči hazarderja: zgodbe iz sveta, kjer denar izgubi vrednost, a se vse vrti okoli njega

"Kaj je, stari, a si v redu?" me z nasmeškom povpraša prijatelj, medtem ko sam nejeverno zrem v zaslon pred nama in premikajoče se sličice na njem, ki jim komaj sledim.

Poslanci dimnikarjem podarili še leto dni koncesij. Civilne iniciative zbirajo podpise za referendum.

Po letu dni praznih obljub ministrstva za okolje in prostor o novi sistemski ureditvi dimnikarskih storitev je ministrstvo problem rešilo s podaljšanjem koncesij.

Arturo Bris: Kar za konkurenčnost delate danes, bodo žele naslednje generacije

Arturo Bris, direktor švicarskega inštituta IMD, poudarja, da za Slovenijo ni druge poti kot močan izvozni sektor končnih izdelkov.

Pogled časopisja leta 1990: Odhod slovenskih delegatov s 14. kongresa ZKJ

"Na kongres smo odšli z občutkom, da gremo operirat bolnika, na koncu pa smo bili priče obdukciji," je leta 1990 dejal član slovenske delegacije in zdajšnji predsednik republike Borut Pahor.

Pri spolno prenosljivih boleznih se ne zanašajte na svojo statistično srečo

Čeprav so neke splošne statistične verjetnosti okužbe pri nekaterih spolno prenosljivih boleznih majhne, pa to ne more biti vodilo pri razmišljanju in spolnem obnašanju, pravi infektologinja Mojca ...

Probacija - resocializacija v skupnosti ali zgolj še ena nadzorstvena služba?

Probacijska služba bi po mnenju vlade skrbela za celovito obravnavo obsojencev, zmanjšala tveganje ponovitvene nevarnosti, razbremenila zapore in povečala varnost žrtev.

Šolska prehrana – Štrukelj bije plat zvona, a šole so z zunanjimi izvajalci zadovoljne

Prvi sindikalist sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je nedavno z zaskrbljenostjo ugotavljal, da čedalje več šol oddaja kuhinjo zunanjim izvajalcem.

Ali bi s humanitarnimi vizumi lahko preprečili prebežniške tragedije?

" Ideja humanitarnega vizuma je v tem, da bi nekdo zaradi, vojne, nasilja … lahko zaprosil za vizum za mednarodno zaščito že v svoji državi ali v njeni bližini ," pravi evropska poslanka Tanja Fajon.

Podatki policije: praktično ni razlogov za posredovanje med begunci

Medtem ko begunce na slovenski meji pričakajo policisti v protiizgredni opremi, oboroženi vojaki in oklepniki, podatki policije kažejo, da razlogov za njihovo posredovanje praktično ni.

Nezaželeni prostovoljci: 800 kilometrov poti za dolgočasenje na parkirišču

" S seboj sva pripeljala obleke, hrano in potrebščine za majhne otroke, ki sva jih zbrala v domačem kraju, ampak zdaj ne veva, kaj bova z vsemi temi rečmi," pripoveduje fant v zgodnjih dvajsetih, ki ...

"Globalizacija prihaja v paketu. Če želite imeti globalni trg, ne morete odkloniti globalnih migracij"

Težave sodobnih družb, od podnebnih sprememb do konfliktov in navsezadnje begunske krize, so medsebojno prepletene, prav ta prepletenost pa je ključna za njihovo razumevanje, opozarja sociolog in ...

Slovenca prva na svetu z licenco za pretvorbo med evri in bitnimi kovanci

Zagonsko podjetje Cashila je kot prvo na svetu pridobilo bančno licenco za pretvorbo med digitalno valuto bitcoin in evri. Z njeno pomočjo namerava vzpostavit konkurenco sistemu Swift.

Goljufal je Volkswagen, z zrežiranimi testi zavajajo vsi

Z nerealnimi testnimi pogoji zavajajo vsi proizvajalci; medtem ko je Evropa obsedena s toplogrednimi plini, Američane skrbijo strupeni izpusti. "Volkswagen si je sam odsekal glavo."

Begunska kriza: Zimska apokalipsa in mencanje Bruslja

Neodločna ekipa v Bruslju gleda številke, ne vidi pa ljudi, je bila odločna Nataša Pirc Musar, ki se boji zime in temperatur pod lediščem, saj bi ob ponovitvi kaosa v Rigoncah prvi umirali otroci.

Temna stran interneta: Mamila, kriminal, žvižgači in radovedni kadroviki

"Zasebnost v kibernetskem prostoru ne obstaja. Vsi dogodki so izsledljivi do njihovega izvora - to je naprave, ki jo posameznik uporablja. Tudi orodja za skrivanje identitete ne pomagajo vedno."

"Pri reševanju krize smo poslušali tuje akterje in implementirali, kar so nam svetovali"

"Slovenska vključitev v EU je v bistvu pomenila krizo," pravi Ajda Pistotnik, ki je na zasedanju Svetovne banke in Mednarodnega denarnega sklada v Limi predstavila študijo o vplivu mednarodnih ...

Vas je že kaj strah?

Ob tisočih prebežnikih na mejah se zdi, da država zapada v množično histerijo, za katere pa imamo nič koliko zgodovinskih primerov, kako se končajo.

Ofenziva EU-ja proti gensko spremenjenim organizmom

19 držav EU-ja se je na začetku oktobra odločilo za delno ali popolno prepoved pridelave gensko spremenjenih organizmov (GSO) na svojih ozemljih.

1 2 3 4