Novi športni park. Foto: Občina Ivančna Gorica
Novi športni park. Foto: Občina Ivančna Gorica

Naložba je stala 2,5 milijona evrov, večino denarja je zagotovila ivanška občina, v manjšem deležu sta naložbo podprla ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Fundacija za šport.

Športni park se razprostira na 19.000 kvadratnih metrih površin v naravnem okolju, kjer so Vrtec Ivančna Gorica, Osnovna šola Stična in Srednja šola Josipa Jurčiča. Osrednji stadionski del s 300-metrsko krožno atletsko stezo s štirimi progami in šestimi za sprinte, skakališči in metališči ima tartansko prevleko, v sredini so igrišča za košarko, mali nogomet in rokomet. Park dopolnjujejo teniški igrišči in igrišči za odbojko na mivki ter pokrita tribuna za 300 gledalcev.

Ravnatelj Osnovne šole Stična Marjan Potokar je poudaril, da so s tem pridobili vrhunske pogoje za pouk športne vzgoje učencev in dijakov srednje šole ter za otroke iz vrtca. Popoldne bo športni objekt namenjen rekreaciji in vadbi klubov. V tej dolenjski občini bodo končno začeli trenirati tudi atletiko in v ta namen so prejšnji teden ustanovili atletski klub.

Župan Ivančne Gorice Dušan Strnad je povedal, da takšnega športnega objekta ni daleč naokoli, zato so v sosednjih občinah že izkazali interes za organizacijo različnih tekmovanj, predvsem v atletiki. Ker pa sta v neposredni bližini tudi športni dvorani, v osnovni in srednji šoli, so interes izkazala tudi nekatera stanovska združenja za organizacijo vseslovenskih tekmovanj, med prvimi naj bi športne igre imela slovenska elektropodjetja.

Množičen obisk prebivalcev Ivančne Gorice na odprtju pa je bil dokaz, da je športni park velika pridobitev za lokalno okolje in širše.