Zoran Janković: Sovražni prevzem poslancev se nadaljuje. Foto: BoBo
Zoran Janković: Sovražni prevzem poslancev se nadaljuje. Foto: BoBo
Jože Velikonja razmišlja o vrnitvi v poslansko skupino Pozitivne Slovenije. Foto: BoBo

Podpirati vlado, ki je ni, je težava. Ni logično.

Jože Velikonja, predsednik odbora PS-ja v Hrastniku
Odpadniki se vračajo v PS
100 članov PS-a izreklo podporo Jankoviću

Kosova in Velikonja sta po Kavtičnikovem pojasnilu menila, da bo šla predsednica vlade Alenka Bratušek po zaupnico v DZ. "Ker se to ni zgodilo, sta se vrnila v poslansko skupino Pozitivne Slovenije," je dejal.
S kom se pogovarjajo o vrnitvi?
Na novinarsko vprašanje o tem, ali morda še s kom potekajo pogovori za vključitev v poslansko skupino PS-ja, je dejal, da se sam ne pogovarja z nikomer. "Sem se pa pripravljen pogovarjati, če bi kdo to želel," je zagotovil.

Niso se držali tistega, kar so govorili
"Zdaj se je izkazalo, da se nekateri niso držali tistega, kar so govorili prejšnji teden – da se bo predsednica lažje pogajala, če kot skupina ostanemo še naprej," je svoje razloge za vrnitev v poslansko skupino PS-ja za MMC dopoldne pojasnil Jože Velikonja.

Poslanec, ki je prejšnji teden prestopil v poslansko skupino, ki jo vodi Jani Möderendorfer, je opravil pogovore v lokalnem odboru PS-ja v Hrastniku, kjer "zgodbe ne želijo zaključiti".

Razlogi za vrnitev
"Ne moremo se sprijazniti, da smo bili na kongresu pahnjeni v to, da se opredeljujemo za eno ali drugo ime, o programu pa je tako ena kot druga stran govorila, da ga podpira, da je naš," je pojasnjeval pomisleke "baze".

Ni logično podpirati vlado, ki je ni
"Vsi smo tudi dejali, da podpiramo vlado, na koncu pa je izpadlo nekaj drugega. Predsednica je zdaj odstopila. Podpirati vlado, ki je ni, je težava. Ni logično," je še dodal.

Števec omahljivcev se spreminja
Jožef Kavtičnik, ki od torka vodi poslance PS-ja, je poudaril, da so njihova vrata odprta za vse tiste, ki se bodo še premislili. Po vrnitvi Kosove in Velikonje kaže "števec" političnih omahljivcev na semaforju PS-ja Zorana Jankovića 13 poslancev, skupina nepovezanih poslancev, ki podpirajo Alenko Bratušek, pa je pri številki 11. Preštevanja najbrž še ni konec.

Kdo je kje?
Predsednik DZ-ja Janko Veber je 30. aprila prejel izjave 14 poslancev o izstopu iz poslanske skupine PS. Poslanec Jani Möderndorfer je Vebru dal predlog za ustanovitev nove poslanske skupine, v kateri bi sodelovalo 12 poslancev.

Möderndorfer ostal brez dveh
Predlog za ustanovitev nove poslanske skupine sta poleg Möderndorferja prejšnji teden podprla tudi Saša Kos in Jože Velikonja, pa tudi Jerko Čehovin, Maja Dimitrovski, Aljoša Jerič, Darko Jazbec, Jožef Kunič, Mitja Meršol, Alenka Pavlič, Alojz Potočnik in Peter Vilfan.

Poslanca Dragan Bosnić in Matjaž Zanoškar sta se odločila, da politično pot nadaljujeta kot samostojna nepovezana poslanca.

Poslanska skupina se je odcepila, potem ko je Zoran Janković na kongresu PS-ja premagal Alenko Bratušek.

Podpirati vlado, ki je ni, je težava. Ni logično.

Jože Velikonja, predsednik odbora PS-ja v Hrastniku
Odpadniki se vračajo v PS
100 članov PS-a izreklo podporo Jankoviću