Rektor Univerze na Primorskem je zahtevo študentov po odstopu označil kot preuranjeno in neutemeljeno. Foto: MMC RTV SLO
Rektor Univerze na Primorskem je zahtevo študentov po odstopu označil kot preuranjeno in neutemeljeno. Foto: MMC RTV SLO

Zahtevo o nepreklicnem odstopu so sprejeli pred sejo komisije za nadzor nad poslovanjem fakultete za management, na kateri naj bi sprejeli zaključno poročilo o domnevnih nepravilnostih na fakulteti med letoma 2005 in 2007. Rektorju ob tem očitajo "kršenje statuta univerze, saj naj bi prikrival poročilo o nepravilnostih na fakulteti, s svojim (ne)ukrepanjem pa dovolil, da je univerza nezakonito zaposlovala asistente, zavajala javnost, ji prek medijev lagala in se celo zahvaljevala medijem, ker o neprevilnostih ne poročajo".

Bohinc odgovarja, da za pregon fakultete ni kazenskih podlag, zahtevo študentov po odstopu pa je označil kot preuranjeno in neutemeljeno.

Odgovor v 15 dneh
Na odstopno izjavo bo sicer odgovoril v 15 dneh, kot zahtevajo študentje. Študente sta v njihovih zahtevah podprla tudi zdajšnji in nekdanji predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu Luke Koper Mladen Jovičić in Boris Bradač ter jim tako izrazila zahvalo ob študentski podpori ob zadnjem protestu zaposlenih v Luki.

S. Z.