Foto:
Foto:

Člani Sveta RTV Slovenija so soglasni, da so razmere v zavodu skrb zbujajoče in zahtevajo radikalno ukrepanje.

Svetniki so se namreč seznanili s poročilom o poslovanju zavoda od januarja do septembra letos in s poročilom o izvajanju ukrepov za izboljšanje poslovanja.

Na seji razpravljajo še o programsko-poslovnem načrtu za prihodnje leto, v katerem vodstvo načrtuje zmanjšanje števila zaposlenih za 198. Svetniki so do osnutka načrta zelo kritični, saj je po mnenju nekaterih slabo pripravljen.

Brez pretresov na Radiu Slovenija
Svet RTV Slovenija je za nov štiriletni mandat imenoval dosedanje odgovorne urednike informativnega, kulturno-umetniškega in glasbenega programa Radia Slovenija.

Za prvo delovno mesto se je prijavil le dosedanji odgovorni urednik Bojan Veselinovič, za drugo pa sta kandidirala dosedanji urednik Vlado Senica in publicist Drago Bajc.

Za odgovornega urednika glasbenega programa sta se poleg urednice Ivanke Mulec Ploj potegovala še Milan Krapež in Anton Jurca, oba z Radia Slovenija.

Poleg tega svet obravnava še poročilo o poslovanju od januarja do septembra, osnutek programsko poslovnega načrta RTV Slovenija za leto 2004 ter problematiko programov za slovenske narodne manjšine, izseljence in zdomce ter tujo javnost.