Bolnišnica Celje. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Bolnišnica Celje. Foto: Srdjan Živulović/BoBo

K imenovanju direktorja mora zdaj dati soglasje še vlada.

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja sta sicer prispeli dve pravilni in popolni vlogi, za strokovnega direktorja pa ena. Potem ko so vsi kandidati danes predstavili svoje programe, so člani sveta z glasovanjem izbrali direktorja in strokovnega direktorja.

Celjska bolnišnica je ostala brez vodstva s polnim mandatom novembra lani. Svet zavoda je takrat zaradi zamenjave identitete dveh bolnikov na celjski urgenci razrešil direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Franca Vindišarja. Namesto Svetelška so kot vršilca dolžnosti direktorja takrat imenovali Kovačića, Vindišarja pa je kot vršilec dolžnosti nasledil Komadina.

Septembra se je namreč zgodila zamenjava identitete dveh bolnikov, ki so ju z istim reševalnim vozilom pripeljali iz doma upokojencev. Med zdravljenjem je eden izmed bolnikov umrl, zaradi zamenjave identitete pa so bili o smrti obveščeni svojci napačnega bolnika. Za napačno identifikacijo so izvedeli šele, ko so umrlega že pokopali.

Izredni strokovni nadzor v bolnišnici je pokazal, da se je zamenjava bolnikov zgodila v triažnem prostoru urgentnega centra celjske bolnišnice ob predaji bolnikov med reševalcema ZD-ja Sevnica v triažo.