Za Družino stoji 60 zaposlenih in 300 pogodbenih ustvarjalcev. Bralcev tednika in njegovih prilog Naša družina in Slovenski čas pa je 100.000.

Tednik Družina je začel izhajati kot verski list Apostolske administrature za Goriško. Njen ustanovitelj in izdajatelj je bil apostolski administrator Mihael Toroš, ime Družina pa si je zamislil njen prvi glavni urednik Jože Premrov, ki je imel v mislih slovenski narod, ki da naj bo ena sama družina.

Družina je bila najprej štirinajstdnevnik, leta 1973 pa je postala tednik, njeno zgodovino popisujejo na spletni strani Slovenske škofovske konference (SŠK).

Kot pojasnjujejo pri tedniku, je bila Družina vedno blizu ljudem. V nekdanjem režimu je bila glas tistih, ki niso imeli glasu, v 30 letih demokracije in samostojnosti pa predstavlja glas razuma, svobode in odgovornosti, pravice, resnice in dialoga, besede direktorja Družine Toneta Rodeta povzema spletna stran tednika.

Rode si za naprej želi, da bi ohranili realen pogled na svet in da ne bi nikoli pozabili, da so ključni aduti tednika predvsem kakovostne in za bralce relevantne vsebine.

Družina je po njegovih besedah danes delovna skupnost, ki raste. Sestavlja jo 60 zaposlenih in 300 pogodbenih ustvarjalcev, 100.000 bralcev tednika in prilog Naša družina in Slovenski čas, 100.000 mesečnih bralcev spletnega novičarskega portala druzina.si, 270.000 mesečnih bralcev spletnega portala za krščanski življenjski slog aleteia.si, 80.000 bralcev njihovih 14 revij, 80.000 sledilcev na socialnih omrežjih, 2000 naročnikov.

Pri tedniku so visok jubilej obeležili v petek s predavanjem, zahvalno mašo in druženjem. Mašo je v ljubljanski stolnici daroval ljubljanski pomožni škof, pri SŠK odgovoren za medije, Anton Jamnik, ki se je po navedbah spletne strani radia Ognjišče med drugim dotaknil poslanstva katoliškega novinarja, ki naj bo priča resnice in upanja.