Foto: BoBo
Foto: BoBo

Irena Nunčič Furs vodi od septembra kot vršilka dolžnosti, potem ko je vlada predčasno in brez navedbe razlogov razrešila prejšnjega direktorja Petra Jenka. Vlada bo morala ponoviti razpis in imenovati vršilca dolžnosti generalnega direktorja, saj Nunčičevi mandat poteče konec februarja.

Na razpis za generalnega direktorja finančne uprave, ki je potekal do konca januarja, je prispela zgolj prijava Nunčičeve, ki pa je zdaj kandidaturo umaknila.

Kandidati za generalnega direktorja Fursa morajo imeti med drugim vsaj 10 let delovnih izkušenj in morajo predložiti vizijo prednostnih nalog in razvoja Fursa v mandatnem obdobju, za vodenje katerega kandidirajo.

Jenko vodil Furs le devet mesecev

Vlada je prejšnjega direktorja Fursa Petra Jenka razrešila 31. avgusta lani in za v. d. generalnega direktorja imenovala Nunčičevo, ki položaj lahko zaseda največ šest mesecev oz. najdlje do 28. februarja letos.

Po poročanju medijev naj bi bil v ozadju Jenkove odstavitve sporni posel z ventilatorji podjetja Geneplanet. Potem ko so se izkazali za neprimerne, jih je Geneplanet del preprodal na Madžarsko, od Fursa pa nato izsiljeval povračilo pol milijona evrov davka, ker ga kot posrednik ni želel plačati dvakrat. Na Fursu naj bi ta denar zadržali, ker preiskava glede nabave ventilatorjev še ni končana, je lani poročala TV Slovenija.