Policisti so takoj po prijavi začeli zbirati obvestila o dogodku in preiskovanje okoliščin. Foto: BoBo
Policisti so takoj po prijavi začeli zbirati obvestila o dogodku in preiskovanje okoliščin. Foto: BoBo

Urška Bačovnik Janša je kot zdravnica zaposlena v celjski bolnišnici. "Omenjeno pismo smo prejeli in ravnali, kot je praksa v takšnih primerih. Takoj po odprtju pošte smo s prejemom pisma in z njegovo vsebino seznanili Urško Bačovnik Janša in naredili prijavo na Policijsko postajo Celje. Razen tega, da gre za popolnoma neprimerno dejanje, zadeve ne moremo komentirati," so za časopis Večer povedali v bolnišnici.

S policije so sporočili, da so bili o anonimni grožnji obveščeni ter da so takoj začeli preverjati okoliščine in zbirati obvestila. "Na Policijski upravi Celje skrbno spremljamo tovrstne situacije in ustrezno ukrepamo. Izjemno smo pozorni in se skrbno odzovemo tudi na grožnje, izrečene najvišjim predstavnikom države," so dodali.

V poslanski skupini SDS-a so dogodek ostro obsodili tudi zato, ker so grožnje namenjene tudi otrokoma predsednika vlade, "ki v nobenem primeru ne smeta biti tarči kakršnega koli nasilja ali groženj". Obenem so opozorili, da je "od groženj do dejanj samo korak", zato so pozvali vse pristojne, "da v prihodnje resno in dosledno ukrepajo, ne glede na to, komu so grožnje namenjene".

Novi primeri groženj javnim osebnostim