Prenovljeni prostori so se odprli prejšnji teden, so v sporočilu za javnost zapisali na občini.

Vrtec Miškolin, ki spada pod enoto Rjava cesta, so popolnoma prenovili. Med drugimi so v vrtcu uredili novo kurilnico, prenovili pralnico in igrišče ter prostore opremili z novim pohištvom. Med prenovo so uredili tudi senzorno sobo, en oddelek pa so spremenili v oddelek za otroke z motnjami avtističnega spektra. Naložba je znašala 2,1 milijona evrov.

Vrtec Ciciban iz enote Ajda so potresno in energetsko sanirali, zamenjali dotrajano stavbno pohištvo, uredili nove igralnice, omogočili dostopnost gibalno oviranim osebam in povezali obe stavbi z gradnjo novega večnamenskega prostora v povezovalnem hodniku med dvema objektoma. Na novo so uredili tudi zunanje igrišče in zasadili drevesa. Investicija je znašala 4,3 milijona evrov.

V okviru projekta Energetska obnova Ljubljane namerava mestna občina v tretjem sklopu projekta celovito energetsko obnoviti 17 objektov, z delno energetsko sanacijo pa povečati energetsko učinkovitost še dodatnim desetim objektom. Do zdaj so v okviru projekta energetsko obnovili že 59 objektov.

Z energetskimi prenovami so v Mestni občini Ljubljana doslej ohranili že 170.000 dreves, s prenovami načrtujejo doseči 968 ton manj izpustov ogljikovega dioksida, so še zapisali na občini.