BoBo Foto:
BoBo Foto:

Prijave na razpis z izkazanimi dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev morajo v UKC Ljubljana prispeti najpozneje do 30. januarja, prijavljeni kandidati pa bodo o izbiri obveščeni v 30 dneh od objave razpisa, je navedeno v razpisu za generalnega direktorja.

Kot določa razpis, je za generalnega direktorja kliničnega centra lahko imenovan kandidat oz. kandidatka, ki ima izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge stopnje, oz. raven izobrazbe, pridobljene po študijskih programih, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge stopnje. Zahtevanih je tudi najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja organizacije, vodenja in upravljanja, je navedeno v razpisnih pogojih.

Kandidati morajo predložiti program dela in razvoja UKC-ja Ljubljana, poleg tega pa ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev. Pogoj je tudi znanje enega tujega jezika. Mandat generalnega direktorja traja štiri leta z možnostjo ponovnega imenovanja.

O kandidatih za novega generalnega direktorja bo svet UKC-ja Ljubljana odločal na seji 14. februarja, je pred nekaj dnevi napovedal predsednik sveta Jože Golobič, ki pričakuje, da se bo za to mesto potegoval tudi zdajšnji v. d. direktorja Aleš Šabeder - tega je vlada na položaj imenovala decembra ob Kopačevi razrešitvi.

V vodstvu največje slovenske bolnišnice, ki jo pogosto pretresajo tudi afere, je zadnja leta precej nestabilnosti in zamenjav. Kopaču, ki ga je svet zavoda krivdno razrešil konec lanskega leta, so v razrešitvi očitali neustrezno ukrepanje v programu otroške srčne kirurgije. Zaradi slabih odnosov sta program prejšnje leto zapustila edina domača kirurga, ki sta se šolala za otroška srčna kirurga.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je ob imenovanju Šabedra za v. d. generalnega direktorja UKC-ja Ljubljana dejala, da je presekan gordijski vozel v UKC-ju in da je bil to pomemben korak k stabilizaciji razmer v zavodu.