Ta opisuje koncepte, na katerih temeljijo pristopi za vključevanje in nediskriminacijo v organizacijah, so zapisali v društvu Parada ponosa.

Mreža bo povezovala več mladinskih ter sorodnih organizacij, ki v Mestni občini Ljubljana delujejo na področju vključevanja mladih iz marginaliziranih skupin. Nastala je z namenom opolnomočenja in opremljanja organizacij za bolj vključujoče in kakovostno delo z mladimi. Med drugim bo mreža omogočila organizacijam, da si med seboj delijo opremo, znanje in druge pripomočke, s pomočjo katerih bodo izvajale bolj dostopne in vključujoče aktivnosti za mlade, so v sporočilu za javnost pojasnili v društvu Parada ponosa.

V mrežo so se na pobudo Društva Parada ponosa vključile organizacije Slovensko združenje za cirkuško pedagogiko - Cirkokrog, KUD Mreža, Društvo ŠKUC, Društvo informacijski center Legebitra, Društvo Ključ, Slovenska Filantropija, Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO, Zavod Mirovni Inštitut Ljubljana, Društvo DIH, Združenje Sezam, KUD Pozitiv in Društvo Humanitas.

Priročnik, ki so ga predstavili ob ustanovitvi Mreže vključujočih organizacij, bo podpiral organizacije na poti nadgradnje njihovega delovanja k večji vključujočnosti in dostopnosti za mlade, ki so ponavadi izključeni zaradi osebnih okoliščin kot je spolna usmerjenost, hendikep, barva kože, etnično poreklo ali druge lastnosti, zaradi katerih so družbeno stigmatizirani, so še pojasnili v društvu Parada ponosa.

Letošnji Festival Parada ponosa bo sicer potekal od 12. do 19. junija pod geslom Uprimo se zatiranju.