Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na Letališču Jožeta Pučnika so morali okoli 6. ure zjutraj zaradi snega na pristajalni stezi letalo, ki je bilo na čarterski vožnji, preusmeriti v Prago. Letalo je nato v Ljubljano prispelo s triurno zamudo, je poročala TV Slovenija. Ves drugi potniški promet poteka brez posebnosti.

V nedeljo lahko znova sneži

Popoldne bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, po nižinah bo deževalo. Ponekod na vzhodu se bo prehodno delno zjasnilo. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo pihal jugozahodni veter. Ponoči se bodo padavine spet okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo.

V nedeljo bo sprva oblačno s padavinami. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. Predvsem v bližini morja ni izključena kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V ponedeljek povečana nevarnost proženja snežnih plazov

V gorah se bo v naslednjih dneh snežna odeja debelila, sporočajo z Agencije RS za okolje (Arso). Največ snega pričakujejo v Julijskih Alpah, kjer bo lahko zapadlo do 40 do 70 cm snega, drugje od 30 do 50 cm, odvisno od nadmorske višine in geografske lege.

Snežilo bo na kopno podlago, le v visokogorju nad okoli 2000 m nadmorske višine na star in trd ali skorjast sneg. Sneg bo večinoma suh, le v nižjih legah sredogorja moker. Jugozahodni veter bo na vetru izpostavljenih legah delal zamete na severnih in vzhodnih pobočjih.

V ponedeljek bo zapihal severni veter in zameti bodo nastajali na južnih straneh grebenov in sedel. Nevarnost snežnih plazov se bo povečala predvsem v visokogorju, kjer bodo nevarna mesta z napihanim snegom. Na strmejših pobočjih se bodo lahko že ob manjši obremenitvi sprožili manjši kložasti plazovi.

Na Gorenjskem in Koroškem zapadlo dobrih 10 centimetrov snega