Foto: BoBo
Foto: BoBo

V sindikatu so prepričani, da ministrica tolikšnega števila oddanih podpisov zaposlenih v vrtcih in šolah za njen odstop, "ne bi smela razumeti drugače kot izraz očitnega nezadovoljstva z njenim delom".

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), ki ima okoli 40.000 članov, ob tem ponavljajo očitke na račun Simone Kustec.

Med drugim ministrici očitajo odsotnost samokritičnosti in neprevzemanje odgovornosti, ki da sta stalnica njenega delovanja na funkciji ministrice za izobraževanje že ves mandat. Zdaj nedvoumen očitek ministrici, da ni kos svojim nalogam, izrekajo tudi zaposleni, so prepričani.

Zbiranje podpisov pod poziv k odstopu ministrice je po mnenju sindikata v precejšnji razsežnosti razkrilo tudi, "da prevladujoče splošno stanje nezaupanja, strahu in apatičnosti, ki trenutno obstaja v širši družbi, ni ostalo zunaj vrtcev in šol". Opozarjajo namreč, da številni zaposleni podpisov niso želeli dati "iz bojazni pred morebitnimi negativnimi posledicami v luči zaničevalnega, represivnega in kaznovalnega delovanja aktualne vlade".