Gregor Virant je Vogrina pozval, naj uredi odnose z upniki. Foto: MMC RTV SLO/A. S.
Gregor Virant je Vogrina pozval, naj uredi odnose z upniki. Foto: MMC RTV SLO/A. S.

Vogrinovo podjetje Interles-Belcont se namreč ukvarja z montažo oken, senčil in vrat, kot so že pred časom poročali nekateri mediji, pa nekateri kupci kljub plačilu izdelkov ali avansa zanje niso dobili vsega, kar so plačali.

Iz Liste Virant so sporočili, da ogorčeni upniki že nekaj časa opozarjajo stranko na težave, ki jih imajo s podjetjem Interles-Belcont. Ob tem pravijo, da razumejo, da je nastali položaj v veliki meri posledica gospodarske krize in objektivnih poslovnih dejavnikov.

Kljub razumevanju ne bodo popuščali
Vendar to, da jih ob kandidaturi z nastalimi težavami Vogrin ni seznanil, je za stranko nesprejemljivo, so zapisali v sporočilu za javnost. "S tem je vse svoje kolege in celotno stranko obremenil s svojimi spornimi poslovnimi razmerji," so zapisali.

Prav tako je, kot so navedli, nesprejemljiv Vogrinov odnos do upnikov, zlasti do fizičnih oseb, ki so vplačale avanse in upravičeno računale, da bodo proizvodi dobavljeni.

Predsednik stranke Gregor Virant zato poziva Vogrina, naj nastali položaj uredi najpozneje do konca marca, sicer bo svetu stranke predlagal, da ga pozove k odstopu s poslanske funkcije.