December je čas, ko se ozremo po uspehih preteklega leta in že načrtujemo prihodnje dosežke. Enake želje po napredku imajo tudi slovenski osnovnošolci, vendar pa vsi nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Zato bodo prav zanje RTV Slovenija, Rotary klub Ljubljana in Rotary District 1912 zbirali sredstva na 31. Dobrodelnem Miklavževem koncertu.

Koncert bo na sporedu v nedeljo, 3. 12. 2023, ob 20. uri na TV SLO 1. Voditelja bosta Ula Furlan in Nik Škrlec.

Voditelja 31. Dobrodelnega Miklavževega koncerta sta Ula Furlan in Nik Škrlec. Foto: RTV SLO/Željko Stevanič
Voditelja 31. Dobrodelnega Miklavževega koncerta sta Ula Furlan in Nik Škrlec. Foto: RTV SLO/Željko Stevanič

Na koncertu bodo z različnimi zvrstmi glasbe nastopili Nina Strnad, Tilen Artač, Nuša Derenda, Ditka&band, Bossa de Novo, King Foo, Urban Lutman, Evelin in Valerij Greblo, Nikola Pajanović, Tjaša Fajdiga, Domen Križaj, Mešani pevski zbor Danica, Jure Počkaj, Godalni kvartet družine Babnik, Borut Bučar, Meta Fajdiga, Neli in Karmen Zidar Kos ter zasedbe RTV Slovenija – Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor. Dirigenti bodo Mojca Lavrenčič, Rok Golob in Tadej Tomšič.

Koncert bo obiskal tudi Miklavž. Foto: RTV SLO/Željko Stevanič
Koncert bo obiskal tudi Miklavž. Foto: RTV SLO/Željko Stevanič

Urednik oddaje je Daniel Celarec, ki je ob tem povedal: »Veseli me, da bomo s pomočjo vrhunskih slovenskih glasbenikov ponovno združili moči, s skupnim ciljem - zbrati čim več sredstev za otroke iz socialno ogroženih družin. Gledalcem obljubljamo lep in zanimiv glasbeni večer, ki ga bo zaznamovala poslušljiva glasba v izvedbi več kot 200 glasbenikov.«

Program koncerta so zasnovali Daniel Celarec, Janez Jaka Pucihar, Jaka Pucihar in Edvard Škodič (Rotary klub Ljubljana). Vezno besedilo je napisal Miha Hočevar, režiser bo Marjan Kučej.

Dobrodelni telefonski številki

Dobrodelna številka, na katero lahko sporočite svoj znesek, ki ga darujete, je 01 472 00 11,
SMS-donacije s ključnima besedama MIKLAVZ5 in MIKLAVZ10 pa lahko pošljete na 1919*.

* Svoj izbrani znesek lahko s SMS-sporočilom darujete do konca decembra.

Ponovitev koncerta bo v torek, 5. decembra, ob 18.10 na TV SLO 2, ko bomo sredstva za otroke ponovno zbirali.