Foto: BoBo
Foto: BoBo

Za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v novem študijskem letu je v prvem prijavnem roku sprejetih 11.890 kandidatov. Med njimi jih je več kot štiri petine ali 9680 sprejetih na študijske programe, ki so jih v prijavi za vpis navedli na prvem mestu, več kot polovica od teh na študijske programe z omejitvijo vpisa.

V sklopu razpisa je bilo v prvem prijavnem roku za skoraj 17.600 vpisnih mest oddanih približno 15.300 prijav za vpis. V primerjavi z lanskim prvim prijavnim rokom to pomeni približno 160 prijav za vpis več in približno 600 vpisnih mest več. Največ sprejetih kandidatov na študijski program, ki so ga postavili kot prvo željo, je na ljubljanski univerzi, in sicer 6051, najmanj pa na novogoriški univerzi ‒ 25.

Drugi prijavni rok bo potekal od 20. do 27. avgusta, podatki o še prostih mestih bodo objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih zavodov 19. avgusta.

Vpis na višje šole še do konca tedna

V petek se zaključujejo tudi vpisi na višje šole. V višje strokovno izobraževanje se je v prvem prijavnem roku v študijskem letu 2021/2022 prijavilo 2653 kandidatov, pogoje za vpis pa je izpolnilo 2283 kandidatov. Od teh je bilo sprejetih 2248, zavrnjenih pa 35.

Podatki o prostih mestih bodo objavljeni 23. avgusta na spletni strani višješolske prijavne službe Šolskega centra Celje in na spletnih straneh višjih strokovnih šol.

Kandidati za vpis se lahko na prosta mesta prijavijo od 24. do 31. avgusta z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani omenjene višješolske prijavne službe, izpolnjen prijavni obrazec natisnejo s spletne strani, ga podpišejo ter pošljejo s priporočeno pošiljko višješolski prijavni službi. Oddati smejo samo eno prijavo, napišejo pa lahko tri študijske želje.