Na ministrstvu za javno upravo pojasnjujejo, da je zdaj čas za pripombe in predloge glede simbolov, saj celoten predlog še ni usklajen. Foto: MMC RTV SLO
Na ministrstvu za javno upravo pojasnjujejo, da je zdaj čas za pripombe in predloge glede simbolov, saj celoten predlog še ni usklajen. Foto: MMC RTV SLO

Poslanka Majda Širca tako ministra Gregorja Viranta sprašuje, zakaj so k sodelovanju povabili le tri agencije, pomisleke pa ima tudi glede strokovne usposobljenosti komisije, ki je ponudbe ocenjevala. Po njenih besedah so bili namreč v komisiji uradniki, edini strokovnjak pa ni bil oblikovalec, temveč slikar.

Širca: Država ni zasebno podjetje
Kot je še dejala Majda Širca, "država ni privatno podjetje in bi se morali obnašati odgovorno", torej bi morali k sodelovanju povabiti najuglednejše oglaševalske agencije. Cveta Zalokar Oražem pa meni celo, da bi vlada morala predlagano rešitev umakniti.

MJU: PAN-ova rešitev poceni in simpatična
Na ministrstvu za javno upravo pojasnjujejo, da je celoten predlog še vedno v usklajevanju, vlada pa ga sploh še ni obravnavala. Dodajajo, da so vse tri agencije, ki so bile povabljene k sodelovanju - Avanta, družba za komuniciranje, Gigodesign in Oglaševalska agencija PAN - ugledne agencije, PAN, ki pa je bil izbran, je po njihovih besedah pripravil poceni, svežo, enostavno in simpatično rešitev, ki bi prispevala k poenotenju podobe organov državne uprave.

Knežji kamen ni več "aktualen"
Predlog o knežjem kamnu kot simbolu kabineta premierja, ki je sicer motil tudi Jörga Haiderja, pa je umaknjen, saj ni dobil soglasja na vladni ravni.