Foto:
Foto:
Čsen pozdravi različne rane.
Vaš jedilnik naj vsebuje tudi sadje.

Predlagamo, da se izogibate napetim situacijam, poleg tega pa poskrbite za vsakdanjo masažo lasišča, saj s tem povečujete prekrvitev. Za hitrejše izpadanje las so lahko usodne tudi nenadzorovane, hitre diete.

Za suho kožo
Neolupljeno kumaro narežite in jo zmešajte z lončkom jogurta. Nanesite na obraz, pustite stati 10 minut, nato sperite.
Učinek pa dosežete tudi, če jajčni rumenjak zmešate s čajno žličko olivnega olja in limoninega soka. Umijte si obraz in mešanico dobro vtrite; izogibajte se očem in pustite na obrazu 10 minut.

Pet belih strupov
Ljudje, ki se ukvarjajo z zdravo prehrano pravijo, da na svetu obstaja pet belih strupov. To so bela moka, svinjska mast, sladkor, sol in glaziran riž. Strokovnjaki priporočajo, da se te jedi črtajo iz vsakdanjih obedov oziroma se uživajo v manjših količinah. Lahko jih zamenjate z različnimi nadomestki.

Zdravilni učinki rastlinskih zdravil
Česen lahko dajete na rano, regrat zdravi jetra, peteršilj je blago odvajalo, kamilice krepijo tek, hren pa polagamo na pike in ugrize.

Za premagovanje vsakdanjih motenj veliko ljudi uporablja rastlinska zdravila. Pri tem večina strokovnjakov poudarja pet rastlin, ki so dokazovale svoje zdravilne učinke že v zgodovini, uporabljajo pa se še danes.

Ribje olje za boljši spomin
Ribje olje je ena od bolj zdravih maščob. Ena žlička na dan krepi kosti, tako da ga priporočamo predvsem ljudem, ki trpijo zaradi osteoporoze. Dokazano pa tudi izboljša spomin. Uspehi so opazni šele po dolgotrajni uporabi.

Za uravnotežen obrok
Pazite, da bo vsak vaš glavni obrok vseboval sveže kuhano zelenjavo, sadje in jedi iz neoluščenih žit ali stročnic. Obrok mesa omejite na majhen zrezek. Primerno ravnotežje hranil dosežete tako, da meso pokriva petino krožnika, priloga (krompir, testenine, ipd.) dve petini in prikuha (kuhana zelenjava) dve petini krožnika. Zraven sodita še solata ter košček polnozrnatega ali črnega kruha.

Čaj proti glavobolu
Čaj iz majaronovih cvetnih vršičkov pomaga pri glavobolu in prehladu. Majaronova eterična olja pa blagodejno delujejo tudi na živčni sistem. Cvetni vršički majarona - v obliki čaja - pomagajo pri glavobolu, prehladu in pri prebavnih motnjah. Eterična olja iz majarona delujejo blagodejno tudi pri kopelih. Znano je, da taka uporaba dobro vpliva na živčni sistem, hkrati pa tudi blaži revmatične bolečin.