Cerkev ne nasprotuje gradnji džamije, je povedal Uran in dodal, da se je osebno zavzemal za postavitev molilnic. Foto: RTV  SLO
Cerkev ne nasprotuje gradnji džamije, je povedal Uran in dodal, da se je osebno zavzemal za postavitev molilnic. Foto: RTV SLO

Zoran Janković in Alojzij Uran sta napovedala dobro sodelovanje in razpravljala o vprašanjih lokacije nunciature in gradnje džamije, ki ji Cerkev po nadškofovih besedah ne nasprotuje. Janković je napovedal, da bo mestni svet obravnaval pogodbe za nunciaturo in džamijo v začetku prihodnjega leta.

Že podpisano pogodbo o lokaciji nunciature, ki bo stala v Ulici stare pravde, bo v prvem četrtletju leta 2007 obravnaval mestni svet, iskanje lokacije pa je po Jankovićevih besedah "že v fazi reševanja".

Za džamijo naj bila najresnejša lokacija na Parmovi ulici, s katero naj bi se strinjali tako predstavniki mesta kot tudi muslimanske skupnosti.

Župan je po srečanju v mestni hiši povedal, da je bil obiska vesel in da nadškofa zelo spoštuje. Sporočilo današnjega pogovora pa je, da morajo rešiti še nerešena vprašanja.

Pogovarjala sta se o medsebojnih odnosih; kot najbližji sosedje si želimo, da bi bilo sodelovanje urejeno in da bi se o vseh nerešenih vprašanjih pogovorili. Začetek je obetaven, je dodal nadškof Uran. Nadškofijski dvorec v Ljubljani se nahaja v neposredni bližini mestne hiše.