sobotno popoldne
jermanovo oko
valentina
forum
klepetalnica
arhiv
kontakt

Pišite nam na e-naslov: sobotnopopoldne@rtvslo.si

ali po pošti na naslov:
TV SLOVENIJA
Sobotno popoldne            Kolodvorska 2
1550 Ljubljana

 

Sobotno popoldne na FacebookuSobotno popoldne na Facebooku SOBOTNO POPOLDNE NA FACEBOOKU

prof. dr. Franc Strle, dr. med., višji svetnik - tema: NOVA GRIPA - 12. september '09 at 16:30

NOVA GRIPA - lažen preplah ali razlog za skrb?

Gost spletne klepetalnice je prof. dr. Franc Strle, dr. med., višji svetnik in predstojnik Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Kliničnega centra Ljubljana.

Konec avgusta je svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sporočila, da je postala nova gripa prevladujoča oblika gripe v večjem delu sveta. Zaradi virusa A H1N1 naj bi doslej umrlo že več kot 3000 ljudi. V Sloveniji pa je Ministrstvo za zdravstvo konec Avgusta sporočilo, da ne bodo več testirali vseh bolnikov, pri katerih sumijo, da so oboleli za novo gripo, ravno tako ne bodo vsem predpisali zdravila tamiflu. Se moramo bati pandemije nove gripe in napredovanja bolezni, ali gre za pretirano paniko? Vprašajte gosta spletne klepetalnice takoj po pogovoru v studiu!

Arhiv klepetalnice

<moderator> Pozdravljeni v spletni klepetalnici Sobotnega popoldneva! Od 16:30 naprej bo naš gost prof. dr. Franc Strle, dr. med., odgovarjal na vaša vprašanja.

<bojan> Pozdravljeni! Osebno uporabljam koloidno srebro, kot najmočnejši naravni antibiotik, ki naj bi deloval proti vsem virusom, bakterijam, gljivicam. Zakaj se uradna medicina ne poslužuje tega sredstva? lp

<Franc Strle> Zdravilo mora biti učinkovito in varno. Ne poznam ne učinkovitosti ne varnosti koloidnega srebra.

<moderator> Gledalce zanima ali se lahko proti gripi cepijo tudi če imajo srčno bolezen?

<Franc Strle> Seveda, pri osebah s kroničnimi srčnimi boleznimi je to celo priporočljivo, saj imajo večje tveganje za težak potek gripe in za njene zaplete.

<moderator> Kako dolgo traja zaščita po cepljenju proti novi gripi?

<Franc Strle> Zaščita po cepljenju proti običajni sezonski gripi se razvije 10 do 14 dni po cepljenju in traja nekaj mesecev, potem pa se postopno manjša. Pričakujemo da bo podobno tudi po cepljenju proti novi gripi.

<moderator> Klepet se je iztekel, vabljeni k sodelovanju znova ob naslednji priložnosti.

© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2019 | Vse pravice pridržane | Kontakti