sobotno popoldne
jermanovo oko
valentina
forum
klepetalnica
arhiv
kontakt

Pišite nam na e-naslov: sobotnopopoldne@rtvslo.si

ali po pošti na naslov:
TV SLOVENIJA
Sobotno popoldne            Kolodvorska 2
1550 Ljubljana

 

Sobotno popoldne na FacebookuSobotno popoldne na Facebooku SOBOTNO POPOLDNE NA FACEBOOKU

asist. Bojan Štrus, dr. med., specialist urologije - 7. november '09 at 16:30

Motnje erekcije niso nekaj, kar se dogaja le drugim ... V Sloveniji ima težavo z motnami erekcije po ocenah strokovnjakov 130.000 moških med 18. in 70. letom starosti. Pa so motnje erekcije nekaj, s čimer se je treba naučiti živeti? O erektilni disfunkciji se bomo tokrat pogovarjjamo z asist. Bojanom Štrusom, dr. med., specialistom urologije, ki vodi Ambulanto za erektilne motnje, ki deluje v okviru Kliničnega centra v Ljubljani.

Arhiv klepetalnice

<moderator> Pozdravljeni v spletni klepetalnici Sobotnega popoldneva! Od 16.30 naprej bo naš gost asist. Bojan Štrus, dr. med., specialist urologije.

<marjan> Pred pol leta sem imel operacijo kolena in sem kar nekaj časa preživel v bolnišnici. Od takrat moj spolni ud ni več tako aktiven. Zanima me ali je mogoč razlog zdravila, ki jih moram jemati ali fizioterapija? Hvala Marjan iz Maribora

<moderator> Po vsej verjetnosti ni povezave med operacijo kolena in vašimi težavami z erekcijo.Težave zaupajte vašemu zdravniku.

<123> Že nekaj let se ukvarjam z meditacijami in jogo, zdaj sem pa začel s posebnimi vajami, ki zadržujejo izliv in torej podaljšajo erekcijo. Je to nekaj naravnega za penis ali lahko na dolgi rok povzročijo impotenco ? Hvala za odgovor Boštjan iz Domžal

<Bojan Strus> Lahko nadaljujete z vajami.Fiziološko ne poznam povezave.

<vilchenzy> Star sem 28 let in imam sladkorno bolezen. Sicer je urejena. Pred približno enim letom sem se zdravil zaradi odvisnosti od alkohola: Od takrat naprej ne pijem več. Imam vse simptome oz. težave, ki ste jih vi navedli. Zanima me kako, kje in na kakšen način bi se teh težav najlažje znebil? Ali bi mi tablete pomagale? Hvala lepa za odgovor! LP!

<Bojan Strus> Tablete bi verjetno pomagale.Možno je tudi vbrizgati vazoaktivno substanco v penis, za to rabite pregled urologa.

<marko> Zadnji mesec se soocava s fantovo erektilno motnjo. Med samo predigro z vzburjanjem ni tezav, tezave pa nastopijo tik pred samim spolnim kontaktom ali pa po parih minutah, ko erekcija preprosto mine. Pogostost nenadnega prenehanja erekcije se v zadnjem mesecu stopnjuje do te mere, da je skoraj vsak spolni akt nemogoc, kar precej vpliva na najino psihično počutje. Stanje je tako zanj kot zame precej obremenjujoče in sva ga poskusila resiti s pogovorom, a neuspešno. Pred tem težav s spolnostnjo nisva imela, ravno nasprotno. Kaj naj naredim?

<Bojan Strus> Opravita resen pogovor, lahko tudi pri nevropsihijatru za spolne motnje, ki obravnava običajno par

<snob> Po spolnem odnosu se mož večkrat pritoćuje, da ima boleči in srbeči ud. Stara sem 48 let, bila sem na obisku pri ginekologinji in pri meni ni odkrila nobenih vnetij ali glivic. Kaj menite, na kaj lahko kaže srbenje in občasna rdečica za katero trpi mož.

<Bojan Strus> Brez dermatološkega pregleda ne morem dati pravega odgovora.

<moderator> Klepet se je iztekel. Vabljeni k sodelovanju znova ob naslednji priložnosti. Hvala vsem, ki ste sodelovali.

© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2019 | Vse pravice pridržane | Kontakti