Sporočila za javnost
slice
O kravi, ki je lajala v luno
Premiera radijske igre za otroke, 21. marec 2018 ob 08:18 Spomladi 2016 je slikanica Ide Mlakar Črnič – še istega leta je prejela nagrado Kristine Brenkov e – z zgodbo in zvočnimi izzivi navdušila ekipo v uredništvu igranega programa Radia Slovenije in ...
100 Vikend paketov
20. marec 2018 ob 11:52 Nasmejana Bernarda Žarn in Jože Robežnik že tri leta v nedeljske popoldneve prinašata paket poln različnih vsebin, zabave in smeha.
Intimen vpogled v Posebne zgodbe
20. marec 2018 ob 08:02 Ljudi z avtizmom je stereotipna predstava, da so težavni, neobvladljivi, agresivni, čudaški, v preteklosti vodila v družbeno izključenost.
Planica 2018 na kanalih RTV Slovenija
16. marec 2018 ob 12:12 Vrhunec smučarske skakalne sezone bo dogajanje v dolini pod Poncami. V prihodnjih dneh bodo radijske, televizijske in spletne vsebine RTV Slovenija namenjene tudi temam, ki so povezane s Planico.
S poezijo v daljave
16. marec 2018 ob 11:42 Ob svetovnem dnevu poezije, 21. marca, Tretji program Radia Slovenija – program Ars s partnerji na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pripravlja poseben zvočno-poetični dogodek Daljave.
Ambienti – nova sezona oddaj o lepoti bivanja Nova sezona dvanajstih oddaj Ambienti se vrača v sobotne popoldneve. Voditelju Dejanu Pevčeviću se bodo pridružili raziskovalci objektov in vrtov na terenu, Jasna Marin, Stane Sušnik in Anja Prusnik.
Evrovizijski mladi glasbeniki – imamo finaliste! Sinoči je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana potekal izbor finalistov za predstavnika Slovenije na tekmovanju za Evrovizijske mlade glasbenike.
500. oddaja kviza Vem! Po dobrih treh letih predvajanja in nenehni rasti priljubljenosti kviza Vem!, kar potrjujejo tudi podatki gledanosti, bo v ponedeljek, 19. marca, na sporedu že 500. oddaja. Kviz Vem!
Od sledi do razkritja: Kdo je odgovoren za bančno luknjo? Bančna luknja je davkoplačevalce stala čez pet milijard evrov. Ali po dobrih štirih letih od druge sanacije bank v samostojni državi sploh vemo, kaj smo plačali in zakaj?
Spremembe programske sheme na Valu 202 Na Valu 202 zadnja leta dejavno spreminjajo in posodabljajo programsko shemo ter usklajujejo programske načrte z zaostrenimi finančnimi okvirji.
Letno poročilo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Letno poročilo varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinke Todorovski je strnjen prikaz odzivov občinstva ter odgovorov pristojnih za programe, storitve in delovanje RTV Slovenija ...
Znana imena sodelujočih na slovenskem izboru za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki 2018 Pred vrati je slovenski izbor za mednarodno tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki 2018, ki ga prireja Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija.
Priznanja RTV Slovenija za življenjsko delo Marjanu Jermanu, Mihi Žibratu in Martinu Žvelcu Generalni direktor RTV Slovenija, Igor Kadunc, je čestital in se zahvalil sodelavkam in sodelavcem, ki so bili v preteklem letu zaslužni za najbolj kakovostne delovne dosežke, strokovne delovne ...
Nova sezona zabavnega družinskega kviza Kdo bi vedel Kdo bi vedel, edinstven in enostaven kviz, se z lucidnimi vprašanji in presenetljivimi odgovori vrača v sobotne večere, prvič že 10. marca ob 20.00 na TV SLO 1. Skozi novo sezono vas bo popeljala ...
Ta lepa žival izginja! Bosanski planinski konj je avtohtona pasma na Balkanu in predstavlja najznačilnejši tip majhnega konja na Balkanu.

RTV SLO v družbenih medijih
Facebook Twitter audioboo
Kazalo