Finalista Jan Novak in Anže Lopatič. Foto: Val 202
Finalista Jan Novak in Anže Lopatič. Foto: Val 202
10 zmagovalcev spomladanskega kroga bitke Hej, DJ.
10 zmagovalcev spomladanskega kroga bitke Hej, DJ. Foto: Val 202/Stane Jeršič
Voditeljici oddaje Hej, DJ Uršula Zaletelj in Maja Stepančič.
Voditeljici oddaje Hej, DJ Uršula Zaletelj in Maja Stepančič. Foto: Val 202/Stane Jeršič

Naj spomnimo …

Z najbolj odbitim radijskim žurom Hej, DJ je ekipa Vala 202 začela 6. marca, ko sta se vsak ponedeljek ob 20. uri pomerila dva mlada, neuveljavljena, a nadobudna in talentirana didžeja. Hej, DJ! je multimedijski projekt, ki je namenjen predvsem mlajšemu občinstvu. Ustvarjalci oddaje želijo z njim prek glasbe nagovoriti mlade, predvsem tiste, ki imajo radi glasbo, se ukvarjajo z njo, neuveljavljene didžeje, in jim dati priložnost, da se izkažejo pred širšim radijskim in spletnim občinstvom. Izpostaviti želijo ustvarjanje mladih, odkriti bodoče radijske ustvarjalce, ne le klubske didžeje, in jih podpreti na poti do uveljavitve.

Pravila igre

V spomladanskem krogu se je pomerilo 20 mladih didžejev, 10 zmagovalcev pa se je uvrstilo v jesenski krog, kjer bomo prihodnji ponedeljek na vrhuncu bitke dobili zmagovalca. Tekmovanja so potekala v studiu Radia Slovenija, posamezna bitka pa se je v živo prenašala na frekvencah Vala 202 in Facebooku. Zmagal je tisti didžej, ki je na družbenem omrežju prejel večje število všečkov.

Finale

Naslednji ponedeljek, 27. novembra, se bosta finalista Anže Lopatič in Jan Novak v Centralni postaji v Ljubljani ob 20. uri še zadnjič pomerila v didžejski bitki in skušala s svojo glasbo in nastopom prepričati publiko na Facebooku in strokovno žirijo. Zmaga bo romala v roke tistemu, ki bo prejel več všečkov na družbenem omrežju. Finale bosta tako kot vse oddaje doslej povezovali voditeljici Maja Stepančič in Uršula Zaletelj.

Prejetim glasovom posameznika na Facebooku bodo prišteli še glasove tričlanske žirije, ki bo ocenjevala glasbeni izbor in izvedbo, govorni del posameznikovega nastopa in pojavnost na družbenih omrežjih. Andrej Karoli (radijski voditelj in glasbeni urednik), Jernej Sobočan (glasbeni urednik) in Matej Praprotnik (pomočnik direktorja Radia Slovenija za strateška vprašanja) bodo pred koncem bitke enemu finalistu namenili svoj glas. Glas posameznega žiranta boljšemu didžeju v finalnem paru se pretvori v 50 všečkov na Facebooku.

Nagrada

Zmagovalec finala bo na Valu 202 dobil svojo avtorsko oddajo, kjer bo lahko celo sezono 2018 vrtel glasbo po svojem izboru. Poleg tega bo decembra letos nastopil v klubu Cirkus, prav tako decembra pa še z ostalima polfinalistoma v Kinu Šiška.