V studiu Vala 202 je bilo včeraj zelo vroče, saj je potekalo polfinale radijske bitke med Slovenijo in Latvijo, v kateri je Andrej Karoli Valu 202 priboril finale. Foto: Katja Kodba
V studiu Vala 202 je bilo včeraj zelo vroče, saj je potekalo polfinale radijske bitke med Slovenijo in Latvijo, v kateri je Andrej Karoli Valu 202 priboril finale. Foto: Katja Kodba
Dvorišče Radia Slovenija so preplavili tviteraši, ki so Valu 202 priborili vstopnico v finale Radijske Bitke.
Dvorišče Radia Slovenija so preplavili tviteraši, ki so Valu 202 priborili vstopnico v finale Radijske Bitke. Foto: Katja Kodba

Radijska bitka, ki jo organizira italijanski radio Rai Radio 2, je trajala od 20. do 21. ure. Do zdaj je Slovenija dobila bitko z Armenijo in San Marinom, po včerajšnji zmagi nad Latvijo pa jo v finalni bitki čaka Omladinski radio iz Novega Sada v Srbiji.

Tako kot v prejšnjih bitkah sta tudi včeraj dva didžeja v dveh različnih studiih poskušala osvojiti občinstvo po svetu. Valu 202 so do zmage s tvitanjem pomagali poslušalci s. Karoli je v eni uri zbral okoli 27.000 tvitov s heštegom #radiobattleSI, za Val 202 pa je tvitalo skoraj 900 uporabnikov.

TVITANJE NA DVORIŠČU RADIA SLOVENIJA

Zvesti tviteraši so si prvič lahko »bitko« ogledali tudi v živo, saj so se med dvobojem družili na dvorišču Radia Slovenija, kjer je ob razglasitvi rezultatov sledilo navdušenje. Radio Battle so poslušalci lahko spremljali tudi prek spleta.

FINALE

Do zmage v radijski bitki tako Val 202 loči še en dvoboj, ki bo v nedeljo 24. aprila 2016 med 20. in 21. Uro v živo iz Firenc. Tokrat se bo Andrej Karoli kar »v živo« soočil z DJ-em Omladinskega radia.

PRAVILA GLASOVANJA

  • Glasovanje je mogoče izključno prek Twitterja s heštegom #radiobattleSI
  • Omenjitev ni, vsak uporabnik lahko glasuje kolikokrat želi
  • V tvit lahko zapišete karkoli želite, pomembno je, da zraven pripišete uradni hešteg, torej #radiobattleSI

O RADIJSKI BITKI

Italijanski radio Radio 2 - Rai organizira radijsko glasbeno bitko Radio Battle.

V glasbeni bitki je, poleg gostiteljice Italije, sodelovalo še 16 javnih in zasebnih radijskih postaj z Armenije, Avstralije, Estonije, Hrvaške, Irske, Latvije, Litve, Nemčije, Slovenije, Srbije, Švedske in Švice.

V vsaki epizodi enournega dvoboja, sta dva DJ-a v dveh različnih studiih skušala osvojiti občinstvo po svetu pod budnim ušesom sodnika Filippa Solibella v italijanskem studiu.

Foto: Katja Kodba