Voditeljici oddaje Maja Stepančič in Uršula Zaletelj. Foto: RTV SLO
Voditeljici oddaje Maja Stepančič in Uršula Zaletelj. Foto: RTV SLO

Hej, DJ! je multimedijski projekt, ki ga organizira Val 202 in je namenjen predvsem mlajšemu občinstvu. S projektom želijo ustvarjalci oddaje prek glasbe nagovoriti mlade, predvsem tiste, ki imajo radi glasbo, se ukvarjajo z njo, neuveljavljene didžeje, in jim dati priložnost, da se izkažejo pred širšim radijskim in spletnim občinstvom. Mladim želijo pokazati, da radio ni »samo nek zastarel medij, ampak medij, ki si s produkcijo, pristopom in oddajami ostaja mlad,« pravita voditeljici oddaje, Maja Stepančič in Uršula Zaletelj.

V vsaki oddaji v studijski bitki pomerita dva radijska DJ-ja. Z nasveti jima pomagajo številni radijci in glasbeniki, mentorji in prijatelji, ki ju spodbujajo v živo in na socialnih omrežjih. V »dvoboju« odloča didžejski nastop, ki ga z glasovi zapečati glasovanje na Facebooku. Dvoboj se namreč vsakič v živo prenaša preko omenjenega družbenega omrežja, o zmagovalcu pa odloča Facebook publika, ki oddajo spremlja v živo in glasuje za svojega favorita.

Radijska oddaja svoj uspeh zlasti pri mlajših poslušalcih dokazuje z visokim številom odzivov na live prenos na Facebooku.Že prvo oddajo je na višku hkrati gledalo 810 gledalcev, video pa je dosegel v naslednjih dneh skupno več kot 60.000 uporabnikov. Video posnetek si je vsaj za 10 sekund ogledalo skoraj 22.000 uporabnikov. Največji odziv na oddajo pa so ustvarjalci zabeležili pretekli ponedeljek, 3. aprila, ko je video didžejske bitke na višku hkrati spremljalo 1014 uporabnikov Facebooka, kar je največ doslej in največ, odkar Radio Slovenija pripravlja live prenose na omenjenem socialnem omrežju. Uporabniki so v 45 minutah, kolikor traja oddaja, zapisali več kot 1000 komentarjev in podelili več kot 2000 odzivov z všečki. V le enem dnevu si je videoposnetek ogledalo preko 24.000 ljudi, dosegel pa je več kot 65.000 uporabnikov. Da je bila radijska bitka izredno napeta, pa priča dejstvo, da je zmagovalec ponedeljkove bitke Hej, DJ! Jan Novak, dosegel 857 glasov, poraženec Anže Lopatič pa »zgolj« 854.

Najboljših 10 DJ-jev (zmagovalcev pomladnih oddaj) se bo uvrstilo v jesenski krog oddaj, najbolj hud DJ pa bo po finalu 27. novembra 2017 na Valu 202 lahko svojo muziko vrtel celo sezono. V spomladanskih dvobojih smo že izbrali pet zmagovalcev; to so Aleksandra Perčič, Timotej Varga, Blaž Režonja, Luka Lesjak in Jan Novak; za druge lahko navijate in glasujete v prihodnjih petih oddajah.

V spodnjih videoposnetkih si lahko ogledate predstavitveni videoposnetek projekta Hej, DJ, Snapchat zgodbo, ki jo voditeljici oddaje posnameta z vsakim tekmovalnim parom in videoposnetek ponedeljkove oddaje, ko sta nastopila Jan Novak in Anže Lopatič.