Z današnjo prireditvijo v studiu 1 Televizije Slovenija, ki jo je bilo mogoče v živo spremljati na Radiu Prvi, se je zaključila še ena novinarska delavnica Radia Hudo!. Najboljši novinarski razred je tokrat v svojem tekmovalne radijskem prispevku poslušalce popeljal po starodavnih ulicah Škofje Loke in jih za sladek konec povabil na tortico.

Najboljši novinarski razred, ki prihaja iz OŠ Ivana Groharja Škofja Loka čaka privlačna nagrada – dvodnevni izlet na Krvavcu. Drugo mesto je osvojil razred iz Osnovne šole Celje, ki odhaja na obisk Doživljajskega parka Vulkanija, prav tako tretje uvrščeni mladi novinarji iz OŠ Ivana Kavčiča Izlake. Ti so si prislužili tudi posebno nagrado za razred, ki je svoje novinarsko delo najboljše predstavil na družbenih omrežjih. Za nagrado jih čaka obisk Tehnoparka.

Najboljši novinarski razred, ki prihaja iz OŠ Ivana Groharja Škofja Loka. Foto: RTV SLO/Polona Grilc
Najboljši novinarski razred, ki prihaja iz OŠ Ivana Groharja Škofja Loka. Foto: RTV SLO/Polona Grilc
Sorodna novica Kateri bo najboljši novinarski razred?

S tekmovanjem in današnjo razglasitvijo zmagovalcev se tako zaključujejo tokratne novinarske delavnice Radia Hudo!, ki vzgajajo nove generacije mladih novinarjev in hkrati skrbijo za medijsko opismenjevanje, ki je v časih, ko so mladi vsakodnevno obkroženi s kopico informacij, še kako pomembno.

Delavnice potekajo od leta 2012, v tem času pa je nastalo kar nekaj zanimivih in domiselnih vsebin.

Nove prijave šol v tem šolskem letu že potekajo na njihovem elektronskem naslovu programzamlade@rtvslo.si.

V vlogi radijskih novinarjev in voditeljev oddaje Hudo so se tokrat preizkusili šolarji zadnje triade: OŠ 8. talcev Logatec, 1. OŠ Celje in 1. OŠ Žalec, OŠ Prežihovega Voranca iz Ljubljane, OŠ Ivana Kavčiča Izlake, OŠ Limbuš, OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, OŠ Boštanj in OŠ Ivana Groharja Škofja Loka.